8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Se finalizează restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu

Se finalizează restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu

Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu din Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu va fi redeschis publicului de Ziua Naţională. Lucrările la opera realizată de Miliţa Petraşcu sunt în grafic. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Adrian Tudor, restaurarea nu a fost afectată de condiţiile meteorologice. Firma care execută lucrările foloseşte un cort pentru a asigura o anumită temperatură de lucru. Adrian Tudor a precizat că monumentul în care se află depuse osemintele Ecaterinei Teodoroiu va fi resfințit. Lângă acesta va fi amplasată o cruce din granit. Aceasta fusese înlăturată de autorităţile comuniste. Pe cruce vor fi scrise cuvintele care erau menţionate pe crucea originală, după cum a menţionat viceprimarul din Târgu Jiu.

Ziua porţilor deschise sau conferinţă de presă

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a mai declarat că nu s-a renunţat la o zi a porţilor deschise pe şantier. Este necesară o conferinţă de presă în care să fie explicate toate operaţiunile executate de până acum. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, au fost realizate filmări în zona fundaţiei Mausoleului şi a fost descoperit un buncăr din cărămidă. S-a ajuns la concluzia că nu se va putea interveni chiar până în zona unde se află depuse osemintele Ecaterinei Teodoroiu pentru că nu se ştie cum se va comporta structura monumentului. Lucrările de restaurare a Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu costă peste 700.000 de lei. „Din păcate nu se poate ajunge la oseminte pentru că este vorba de un buncăr de cărămidă care susţine întreaga structură de deasupra. Sunt nişte riscuri pe care nu şi le asumă nimeni. Se finalizează restaurarea la monument şi totul va fi în regulă“, a declarat Adrian Tudor, vicele din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...