Acasă Local Dolj Primarul Genoiu şi „doamna“

Primarul Genoiu şi „doamna“

-

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a convocat ieri mass-media locale pentru a vorbi despre premiul primit luni seară, de Craiova, în cadrul unei gale a Asociației Municipiilor din România. Bănia a primit premiul de excelență pentru realizările legate de „regenerarea urbană a spațiilor publice“, după ce au fost luate în calcul trei proiecte: reabilitarea Centrului Istoric, modernizarea Parcului „Nicolae Romanescu“ şi amenajarea Grădinii Botanice. „Nu am dorit să treacă neobservat evenimentul care s-a întâmplat luni, la Bucureşti, pentru că este un moment de care Craiova trebuie să fie mândră, pentru faptul că a participat la această gală şi pentru că a obţinut un premiu al Asociației Municipiilor din România. Premiul primit anul acesta este pentru regenerare urbană şi vine după cel de anul trecut, primit pentru investiţiile în sănătate, de fapt pentru construirea Spitalului «Filantropia» de pe Calea Bucureşti“, şi-a început Genoiu discursul. Edilul a continuat spunând că pentru prima oară premiul a fost împărţit cu alte două oraşe, Arad şi Sibiu, „două oraşe avangardiste“. „Faptul că suntem pe podium alături de aceste oraşe înseamnă că am recuperat din decalajul pe care îl aveau oraşele din vest, pentru că nu trebuie să uităm unde eram faţă de aceste oraşe în 2012 şi unde suntem acum. Totul este o consecinţă a eforturilor care s-au depus în oraş în ultima perioadă şi a realizărilor de care toată lumea este încântată atunci când trece prin Craiova“, a adăugat primarul.
Mihail Genoiu a vorbit apoi despre cele trei proiecte luate în considerare la obţinerea acestui premiu, la fiecare dintre ele ţinând să menţioneze despre contribuţia „doamnei“ (Lia Olguţa Vasilescu – n.r.). „În privinţa Centrului Istoric, după cum am specificat şi la decernarea premiului, el a fost considerat drept un exemplu de bune practici pentru tot ce a însemnat revitalizări de centre vechi, nu doar pentru că realizările tehnice au fost făcute impecabil, ci pentru faptul că toţi locuitorii din centru au percutat la iniţiativa noastră. Le-am explicat cum s-a procedat, cum cu doamna primar de la acea vreme am luat-o pe toate străzile, am bătut la fiecare poartă, cum doamna le explica la fiecare în parte cum va fi centrul istoric şi ce avantaj va avea fiecare proprietate. Nu ascund faptul că în această competiţie, pentru a scoate la lumină centrul oraşului, au fost şi lucruri care doamnei i-au adus la un moment dat foarte multe neplăceri, pentru că a trebuit dat un exemplu de pornire pentru ca toți cetăţenii să se angajeze în această concurenţă a reabilitărilor (…) În privinţa Parcului «Romanescu», ştiţi toată povestea. La fel, a fost un act de curaj fantastic al doamnei primar de la vremea respectivă, al doamnei Lia Oguţa Vasilescu, pentru că el a fost un proiect pe fonduri europene depus pe ultima sută de metri, pe rezervele care s-au creat pe plan naţional între sumele alocate şi sumele licitate (…) Al treilea proiect a fost cel cu Grădina Botanică, care nu are legătură cu fondurile europene, dar a fost, la fel, din iniţiativa doamnei ministru, doamnei primar de la vremea respectivă, de a forţa în vreun fel preluarea de la universitate a acestei grădini care zăcea de ani de zile şi care a devenit acum cel mai frumos spaţiu verde din Craiova, trecând peste faptul că Parcul «Romanescu» este o istorie în întregimea lui“, a declarat Genoiu.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.