16.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj (GALERIE FOTO + VIDEO) Tumbe în aer cu o maşină scăpată de...

(GALERIE FOTO + VIDEO) Tumbe în aer cu o maşină scăpată de sub control

-

Un tânăr din Craiova a scăpat doar cu o sperietură zdravănă după un accident spectaculos, produs marţi seară în comuna doljeană Podari.

Potrivit poliţiştilor doljeni, tânărul a pierdut controlul direcţiei într-o curbă, a ieşit de pe şosea, s-a răsucit în aer şi a „aterizat“ într-o gospodărie. „Un tânăr, de 27 de ani, din Craiova, care circula cu un autoturism pe DN 56, prin Podari, nu a redus viteza într-o curbă, a pierdut controlul autoturismului şi a lovit apoi un parapet, un stâlp de electricitate şi un gard. Din fericire, în urma accidentului nu au rezultat victime. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă, conform OUG 195/2002“, au precizat poliţiştii doljeni.
Accidentul a fost surprins de o cameră video din apropiere. În imaginile video se vede cum maşina scăpată de sub control loveşte bordura şi rupe un parapet, după care se răstoarnă, trece pe lângă un stâlp de beton şi prin gardul unei gospodării.
Din fericire, şoferul a scăpat fără leziuni care să îi pună viaţa în pericol. Acesta s-a ales cu o amendă în valoare de 870 de lei pentru neadaptarea vitezei în curbă şi trebuie să achite administratorului drumului şi proprietarului gospodăriei contravaloarea pagubelor produse.
Potrivit Codului Rutier, nereducerea vitezei în cazurile prevăzute de regulament se sancţionează cu 6-8 puncte-amendă. În Regulamentul de aplicare a Codului Rutier se precizează că, printre altele, conducătorul unui vehicul este obligat să circule cu o viteză de cel mult 30 km/h(în localităţi) sau 50 km/h (în afara localităţilor) la trecerea prin intersecţii cu circulaţie nedirijată, în curbe deosebit de periculoase sau în care vizibilitatea este mai mică de 50 de metri sau la schimbarea direcției de mers prin viraje.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.