22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Primăria Târgu Jiu nu face proiecte pe cartiere

Primăria Târgu Jiu nu face proiecte pe cartiere

-

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că la Târgu Jiu nu va fi implementată bugetarea participativă. Edilul a spus că la fundamentarea proiectului de buget sunt folosite date obţinute în urma întâlnirilor cu asociaţiile de proprietari, în urma discuţiilor cu aparatul propriu şi cu şefii de servicii şi direcţii, precum şi prin consultarea directorilor unităţilor de învăţământ de pe raza oraşului. Primarul a spus că nu se poate ţine cont de părerea fiecărui cetăţean în ceea ce priveşte constituirea bugetului. Problemele minore se rezolvă imediat ce sunt sesizate. Bugetul se axează pe proiecte mai mari, după cum a precizat primarul.

Buget participativ la Motru

Este de amintit că de anul viitor, în municipiul Motru se va derula un proiect-pilot privind bugetarea participativă. Conform regulamentului aprobat, cetăţenii din Motru pot propune proiecte referitoare la amenajarea unor spaţii publice, alei, trotuare, proiecte legate de infrastructura educaţională şi culturală, spaţii verzi şi locuri de joacă, mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei. „De anul viitor, în municipiul Motru, se va derula un proiect-pilot privind bugetarea participativă. Proiectul inițiat de mine a fost votat în Consiliul Local și va fi implementat , în prima etapă, în satele Ploștina, Roşiuţa, Leurda, Horăşti, Însurăței şi Râpa. Ce înseamnă bugetarea participativă? Înseamnă implicarea directă a cetățenilor în stabilirea priorităților comunității! Cetățenii sunt invitați să își exprime problemele cu care se confruntă și să propună soluții pentru rezolvarea acestora. Oamenii sunt cei care vor stabili prioritățile în cheltuirea banilor colectați din taxe și impozite în comunitățile respective. Prin bugetare participativă, fiecare persoană se poate implica activ în viața orașului. Prin implementarea acestui proiect-pilot, mi-am dorit ca fiecare persoană să se implice activ în viața comunității. În funcție de suma totală de bani provenită din taxe şi impozite pe care ar trebui să o plătească satul respectiv, cetăţenii decid ce fac cu banii aceia, cum îi cheltuiesc. În perioada următoare vor avea loc întruniri săteşti în care se vor pune în discuţie proiectele propuse, urmând ca până în 15 decembrie, în cadrul unor noi întruniri, cetăţenii să voteze investiţiile. Proiectele propuse şi votate vor intra pe lista de investiţii pentru 2019, urmând să fie supuse aprobării Consiliului Local Motru“, a declarat primarul din Motru.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.