10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReplica omului de afaceri Gigel Roşianu

Replica omului de afaceri Gigel Roşianu

Într-un drept la replică trimis GdS prin intermediul avocatului său, omul de afaceri Gigel Roşianu precizează că nu a discutat cu agentul de poliţie Dorin Petcu despre suspendarea din funcţie a şefului Parchetului Judeţean şi nici nu este colaborator al organelor de poliţie judeţene, aşa cum reiese din cele două articole publicate până acum în GdS, „Agentul Petcu acuzat că-l sapă pe şeful procurorilor doljeni“ şi „Agentul Dorin Petcu contraatacă“.

Iată dreptul la replică:

„Celebrul“ agent de poliţie Petcu Dorin – zis și Dorinică – și procurorul Rogoveanu Marin manipulează prin intermediul presei

Prin articolul „Agentul Petcu acuzat că-l sapă pe șeful procurorilor doljeni“, publicat în Gazeta de Sud, la data de 1 noiembrie 2018, procurorul Rogoveanu Marin a acreditat în spaţiul public ideea că Roşianu Gigel, împreună cu
Petcu Dorin s-au întâlnit pentru „a aranja“ suspendarea din funcţie a conducătorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pasajul citat de către procuror din discuţia purtată de cei doi nu relevă interesul lui Roşianu Gigel de a-l suspenda pe şeful Parchetului. În realitate, din întreg conţinutul discuţiei dintre Roşianu Gigel şi agentul de poliţie Petcu Dorin rezultă că Roşianu Gigel era interesat să afle împrejurările în care a fost acuzat de fapte nereale şi de a identifica adevăratele motive, precum şi persoanele implicate în construirea unor acuzaţii false faţă de acesta. De altfel, înregistrarea discuţiei a fost depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj ca mijloc de probă, cu proces-verbal, şi nu pentru a fi folosită pentru dezinformarea opiniei publice în acest mod, fiind divulgate probe dintr-un dosar aflat pe rolul altei unităţi de Parchet.
Dintr-o altă perspectivă, aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin articolul „Agentul Dorin Petcu contraatacă“, celebrul poliţist, anchetat şi trimis în judecată pentru mai multe fapte penale, a indus în eroare opinia publică acreditând ideea că Roşianu Gigel era colaborator, cu state vechi, al organelor de poliţie doljene. Prin acest demers, Dorin Petcu a încercat să se scuze în faţa „şefilor“ care îl protejează, dându-l chiar exemplu celorlalţi subalterni pentru activităţile de poliţie întreprinse în timpul liber, că întâlnirea dintre el şi Roşianu Gigel a fost „în interes de serviciu“, adevărul fiind acela că în prezent e pus la dispoziţie, efectuând doar activităţi administrative, nu şi activităţi operative, urmare faptului că a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, lipsire de libertate, lovire sau alte violenţe, şantaj şi fals intelectual. În ziua publicării materialului de presă mincinos la care facem referire, Roşianu Gigel l-a contactat telefonic pe Dorin Petcu (discuția dintre cei doi fiind înregistrată), ocazie cu care agentul de poliţie şi-a demonstrat încă o dată calităţile morale şi capabilităţile intelectuale de polițist mincinos. Din conţinutul discuţiei rezultă fără putinţă de tăgadă faptul că Roşianu Gigel nu doar că nu a fost vreodată colaboratorul sau informatorul poliţiei, ci şi faptul că este extrem de revoltat de preocupările şi practicile ce depăşesc mult cadrul legal ale anumitor poliţişti.
Este regretabil faptul că un procuror şi un agent de poliţie îşi aruncă acuze reciproce prin intermediul mass-mediei, aducând în acest mod prejudicii grave instituţiilor din care fac parte, implicând în acest joc de imagine şi persoane care nu au legătură cu disensiunile dintre Parchet si poliţie.

Gigel Roşianu, prin avocat Balaci Silviu Costinel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS