Acasă Local Gorj Utilaj performant pentru repararea fisurilor din carosabil

Utilaj performant pentru repararea fisurilor din carosabil

-

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a primit un nou utilaj performant pentru repararea fisurilor din asfalt. Potrivit reprezentanţilor Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, utilajul este folosit pentru colmatarea fisurilor apărute în îmbrăcămintea asfaltică a drumurilor naționale. Acesta a fost achiziționat de către Compania Naţională pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere şi trimis Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că operaţiunea de colmatare a fisurilor este un procedeu tehnologic foarte important în operațiunile de punere în ordine a drumurilor înaintea intrării în sezonul rece. Colmatarea are rolul de a acoperi toate fisurile din covorul asfaltic pe unde apa se poate infiltra și, din cauza fenomenului îngheț-dezgheț, să apară gropi.

Mai au un utilaj performant la Rânca

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu mai are un utilaj performant, de ultimă generaţie, în dotarea bazei de la Rânca. Este vorba de o autoşenilată care a fost achiziţionată tot de către Compaia Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. „Sunt utilaje folosite de mult timp în afara ţării şi care au un alt randament. Eficienţa la intervenţie este sporită, fie că vorbim de activitatea de întreţinere a carosabilulu, fie că vorbim de intervenţia în zone greu accesibile, cum este cazul autoşenilatei cu termoviziune. Utilajul care repară fisurile din carosabil este binevenit şi îl aşteptam să îl punem la treabă. Una este să intervii cu mijloace clasice şi alta să se aplice anumite tratamente şi să ai siguranţa că fisura va fi eliminată, iar drumul va rezista altfel pe perioada de iarnă. Una este să vii cu o umplutură în sistem clasic şi alta cu ajutorul utilajului pentru colmatat fisuri. Până la urmă, este un avantaj şi pentru şoferi că nu vor mai fi atât de multe gropi la finalul iernii, dar şi pentru drumari, că scad cheltuielile cu întreţinerea carosabilului“, a mai spus Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Alături de colegii de serviciu puteţi finaliza cu succes activităţi pentru care aţi depus mult efort în ultimele zile. Oboseala îşi...