10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor amendat după ce s-a distrat nestingherit pe gazonul de pe „Ion Oblemenco“

Minor amendat după ce s-a distrat nestingherit pe gazonul de pe „Ion Oblemenco“

Persoana care în urmă cu două săptămâni pătrundea, noaptea, în incinta arenei „Ion Oblemenco“ din Craiova pentru a se plimba nestingerit cu maşina de tuns iarba pe gazonul şi aşa fragil al stadionului a fost identificată. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Craiova, autorul faptei este un minor în vârstă de 12 ani, care a fost identificat după imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale arenei. El a fost amendat cu suma de 500 de lei, maximul prevăzut de lege, sancţiunea fiind aplicată părinţilor acestuia, pentru „nesupravegherea minorului şi neluarea măsurilor pentru împiedicarea acestuia de a săvârşi fapte de vagabondaj, cerşetorie şi alte fapte contravenţionale“.
Evenimentul s-a produs pe 13 octombrie, când minorul respectiv a înşelat vigilenţa agenţilor firmei Protect NPG Paza SRL, contractată de primărie pentru a asigura paza nonstop a stadionului de 55 de milioane de euro din Craiova, şi a intrat pe gazon. Copilul teribilist s-a plimbat prin tribune, a coborât la marginea terenului, a urcat în utilajul folosit pentru tunderea gazonului, cu care s-a distrat apoi nestingherit, după cum s-a observat ulterior în imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi publicate de ziaruldecraiova.ro. Fără să fie deranjat nici măcar de unul din cei patru agenţi de pază care trebuie să asigure permanent supravegherea stadionului, minorul şi-a permis chiar să facă mai multe curse cu utilajul respectiv pe gazon, iar după ce a părut că s-a plictisit de atâtea drifturi pe lângă lămpile de fotosinteză aflate în funcţiune, a plecat.
Cum a intrat băiatul respectiv în interiorul arenei păzite cu bani publici şi cum a ieşit de pe „Ion Oblemenco“ fără să fie observat de agenţii de pază sau de vreun echipaj al Poliţiei Locale care are în patrulare acea zonă, se va stabili în urma unei anchete interne a Primăriei Craiova. Reprezentanţii municipalităţii au precizat că a fost demarată o anchetă imediat ce imaginile respective au apărut în mediul on-line, iar după ce se va stabili cu exactitate cum s-a întâmplat acest lucru şi cine este responsabil de vizita inopinată a minorului de 12 ani va fi făcută, dacă e cazul, şi o plângere la Poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS