16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFonduri pentru cadastrarea ultimelor suprafeţe de teren care vor fi ocupate de varianta ocolitoare

Fonduri pentru cadastrarea ultimelor suprafeţe de teren care vor fi ocupate de varianta ocolitoare

Terenurile afectate de varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu vor beneficia de lucrări sistematice de cadastrare. Fondurile au fost alocate prin Planul naţional de cadastrare. Suma aprobată este de peste 130.000 de lei. Licitaţia va avea loc pe 7 noiembrie. Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu sunt blocate din toamna anului trecut, respectiv de peste un an. Motivele au fost legate de nereguli în ceea ce priveşte terenurile afectate de culoarul de expropriere. Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu au fost încredinţate către firma italiană COLLINI LAVORI. Valoarea contractului este de 151.211.642 lei fără TVA. Lungimea şoselei este de peste 20 de kilometri. Perioada de execuţie era de 24 de luni. Au fost dificultăţi mari în privinţa realizării exproprierilor.

Trebuia să fie gata în 2016

Potrivit contractului, varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie recepţionată în luna octombrie a anului 2016. Centura ocolitoare a municipiului va fi construită pe DN 66, care traversează Târgu Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN 67D. Proiectul presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia: varianta est (cei mai mulți kilometri de centură) va asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN 66), Râmnicu Vâlcea (DN 67) şi Petroşani (DN 66) și are o lungime de 14,9 km. Varianta vest asigură legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN 66), Drobeta Turnu Severin (DN 67) și Băile Herculane (DN 67D) și are o lungime de 5 kilometri. În proiect sunt cuprinse lucrări de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS