5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDrama copilei rămase fără mamă a doua oară

Drama copilei rămase fără mamă a doua oară

Femeia de 46 de ani, din Malu Mare, angajată a SC Salubritate Craiova, care şi-a pierdut viaţa în timp de curăţa iluminatorul clădirii Palace a Primăriei Craiova a lăsat în urma ei o fiică de 20 de ani şi o adolescentă, de 16 ani, pe care o avea sub tutelă.
Vecinii spun despre femeie că era o adevărată eroină. Fiind divorţată, şi-a crescut fata singură. Când sora ei a murit, înecată încercând să treacă Jiul cu căruţa, la Teasc, a luat-o sub tutelă pe nepoata sa, dar le-a purtat de grijă şi celorlalţi fraţi ai copilei.
„Era o femeie aşa muncitoare şi toţi banii îi băga în gospodărie. S-a zbătut mult pentru nepoata ei, căci rămăsese fără părinți, tatăl ei murise de mult pentru că fusese bolnav, apoi maică-sa s-a înecat, asta acum vreo patru ani“, a povestit o vecină.
Cum aşchia nu sare departe de trunchi, şi fiica femeii de 46 de ani a moştenit puterea de muncă. Plecată la muncă în Spania, aceasta îşi ajuta mereu mama şi „sora vitregă“.
„Fiică-sa era muncitoare şi ea. Nu duceau grija zilei de mâine, s-au gospodărit bine“, a spus altă vecină.
Când am ajuns în curtea gospodăriei nu era nimeni, decât praful purtat de vântul năprasnic. După un timp, adolescenta s-a apropiat de poartă. Pe chip îi citeai durerea. Ochii ei priveau rătăcitori, căutând liniştea în suflete străine. „Pe ea o mai aveam şi noi, dacă mama noastră s-a înecat în Jiu. Noi stăteam la ea“, a spus copila cu o voce tremurândă. Ne-a ajutat mult, pe mine şi pe fraţii mei, dar nu mai e….“, a completat fata de 16 ani. Pentru ea, nicăieri nu mai pare să fie nicio lumină.
Fratele ei s-a apropiat intrigat: „Nu trebuia să urce acolo, nu trebuia!“. Cu ochii încercănaţi şi fruntea senină a spus că femeia aceasta pentru ei a fost „totul“. „Muncea tare mult pentru noi. A crescut-o bine pe cea mică“, a spus acesta.
Liniştea a învăluit toată uliţa, doar şuierul vântului se mai auzea, ducând departe suspinele lor. Acum, copiii rămaşi singuri, pierduţi prin vreme, trebuie să răzbată cu capul plecat durerea ce-o poartă.
Beatrice Spătaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS