Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj are nevoie de fonduri la rectificarea de buget, având în vedere că s-a terminat finanțarea pentru anumite domenii din Sănătate. Daniel Surlea, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, a declarat că rectificarea de buget ar putea avea loc la finalul acestei luni sau la începutul lunii noiembrie. Daniel Surlea a mai spus că este nevoie de 10 milioane de lei pentru plata serviciilor de asistență spitalicească. Președintele CAS Gorj a mai declarat că pentru medicamentele gratuite și compensate mai este necesară suma de 12 milioane de lei. De fonduri mai este nevoie și pentru finanțarea programelor naționale, precum cel dedicat diabetului, unde suma care lipsește este de 3 milioane de lei. Mai trebuie decontate și dispozitive medicale în valoare de 600.000 de lei. Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj a precizat că va avea loc o rectificare de buget la nivel central, dar există bani şi în fondul de rezervă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Daniel Surlea speră să primească fonduri şi din bugetul Casei Naţionale, astfel încât să poată fi plătite toate serviciile medicale.

Farmaciile îşi vor primi banii şi pe ultimele trei luni

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj a reuşit să achite toate facturile farmaciilor din judeţ. Daniel Surlea, directorul CAS Gorj, a mai precizat că, de câţiva ani, nu au mai fost probleme cu virarea banilor către farmacii. Conducerea Casei a reuşit să achite toate facturile în termenul legal de 90 de zile. De asemenea, pe programele naţionale de sănătate s-a reuşit chiar plata în 60 de zile, în ceea ce priveşte decontările. Conform directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj mai este nevoie de suma de 12 milioane de lei pentru decontările pe lunile octombrie, parţial, respectiv noiembrie şi decembrie. În continuare farmaciile eliberează reţete compensate şi gratuite fără niciun fel de probleme.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.