5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTermo furnizează căldură pe timp de noapte

Termo furnizează căldură pe timp de noapte

Majoritatea punctelor termice din Craiova furnizează căldură pe timp de noapte

Începând cu noaptea de luni spre marţi, Termo a început furnizarea de agent termic în tot oraşul. Deocamdată, până la scăderea drastică a temperaturii exterioare, societatea va furniza agent termic doar pe timpul nopţii. Exceptate de la furnizarea căldurii, pentru o singură zi, sunt blocurile racordate la punctele termice pe care CEO le opreşte pentru remedierea unor deficienţe ivite chiar cu ocazia demarării probelor la cald de către furnizorul de căldură al oraşului.
Craiovenii care locuiesc la bloc vor avea, începând din aceste zile, căldură în locuinţă pe perioada de noapte. Furnizorul de căldură al oraşului, SC Termo Craiova SRL, a decis să menţină sistemul în funcţiune şi să furnizeze agent termic măcar noaptea, după ce la începutul săptămânii au demarat probele la cald. Măsura vine după ce temperaturile au mai scăzut şi în apartamente se resimte un disconfort, cauzat de frigul instalat odată cu lăsarea serii. Totodată, reprezentanţii furnizorului spun că proprietarii au început să mai solicite să li se furnizeze căldură, iar temperaturile după ora 18.00 sunt în scădere. „De luni, de la ora 20.00, în Craiova am început efectuarea probelor la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Probele la cald se vor efectua între orele 20.00 și 8.00, în cadrul tuturor asociaţiilor de proprietari şi vom menţine deschis sistemul pe timp de noapte. Într-adevăr, după ce locatarii au văzut că furnizăm agent termic şi că s-au dezmorţit caloriferele au început să ne solicite telefonic să livrăm căldură. Nu este de mirare că mai sunt asociaţii care nu vor să li se furnizeze agent termic şi au închis instalaţia de căldură din subsol“, a declarat directorul SC Termo Craiova SRL, Lorena Nicolăiţă.

Mii de craioveni, fără căldură şi apă caldă pentru o zi

Demararea probelor la cald a scos la iveală şi mici deficienţe la reţeaua de distribuţie a agentului termic primar, reţea care aparţine Complexului Energetic Oltenia – Electrocentrale Craiova II. Drept urmare, pe 24.10.2018, între orele 8.00 și 22.00, se va întrerupe livrarea energiei termice pentru încălzire și prepararea apei calde menajere din cauza efectuării unor lucrări de mentenanță de către Complexul Energetic Oltenia, Sucursala Electrocentrale Craiova II. Vor fi afectate mai multe puncte termice, şi anume, în zona centrală – PT Piața Unirii, Vasile Conta, Romul, Patria, Piața Revoluției, Mihai Viteazul, Horezu, Filarmonica, 23 August, Mântuleasa; în Calea Bucureşti – PT 15, 13, 14, 11, 8, 5, 9, 12,7 şi 6. În cartierul 1 Mai vor fi oprite PT-urile 1, 2, 3, 4 şi 1, 2 – Romanescu, precum şi PT Siloz şi Horia. Drept urmare, mii de craioveni vor rămâne miercuri fără apă caldă şi căldură, până la remedierea deficienţelor apărute în sistemul de furnizare al agentului termic. „După ce am început să furnizăm energie termică pentru încălzire am depistat mici probleme la reţeaua de transport subterană, undeva în zona fostului Liceu CFR. Este vorba despre pori depistaţi în conducta de transport şi care în timp ne pot crea probleme. Tocmai de aceea ne-am decis să efectuăm lucrările de mentenanţă la acest moment, decât să ne trezim în sezonul rece cu o avarie. Nu sunt probleme grave, dar este bine să ne luăm măsurile de siguranţă“, a precizat Dan Vasile, reprezentant CEO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS