6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii vor putea lucra ca figuranţi într-un film istoric despre Luptele de la Podul Jiului

Gorjenii vor putea lucra ca figuranţi într-un film istoric despre Luptele de la Podul Jiului

Gorjenii vor avea posibilitatea să apară ca figuranţi într-un film artistic istoric despre Luptele de la Podul Jiului din Târgu Jiu. Autorităţile locale au anunţat că o companie de film intenţionează să realizeze o producţie despre Luptele de la Podul Jiului din 14 octombrie 1916. Bugetul pentru realizarea filmului dedicat evenimentelor istorice în care au fost implicaţi locuitorii oraşului Târgu Jiu este de peste 1,1 milioane de lei. Majoritatea filmărilor vor avea loc în Oraşul lui Brâncuşi, iar localnicii vor putea apărea în producţia cinematografică respectivă, în calitate de figuranţi. Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu, a declarat că proiectul va fi realizat de compaia Cinemagix România. Fondurile au fost deja aprobate de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Regia va fi asigurată de Sergiu Prodan, după un scenariu scris de Silviu Ţipăluş. Filmul se va concentra pe lupta eroică a populaţiei municipiului Târgu Jiu, care a respins atacul trupelor germane la Podul Ferdinand din oraş. Momentul a fost consemnat de către istorici drept Luptele de la Podul Jiului şi a fost unul decisiv pentru România în desfăşurarea ulterioară a Primului Război Mondial.

Urmează castingul

Viceprimarul din Târgu Jiu a mai declarat că în perioada următoare va avea loc castingul şi va fi stabilită distribuţia. Locuitorii oraşului vor avea posibilitatea să fie selectaţi ca figuranţi în filmul respectiv. Adrian Tudor îşi doreşte ca actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu să participe la castig şi să primească roluri în producţia amintită. Va fi al treilea film realizat despre judeţul Gorj din perspectiva Primului Război Mondial. Primele filmări vor debuta în primăvara anului viitor, a mai spus viceprimarul municipiului Târgu Jiu. Este de amintit că autorităţile locale vor lansa în acest an şi o revistă de benzi desenate destinată elevilor şi inspirată din Luptele de la Podul Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS