8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSărbătoare la Grădiniţa „Sfânta Lucia“ din Craiova

Sărbătoare la Grădiniţa „Sfânta Lucia“ din Craiova

Toamnă bogată în recolte la Grădiniţa „Sfânta Lucia“ din Craiova! Cei aproximativ 300 de preşcolari care învaţă aici au umplut ieri mesele amplasate în curtea grădiniţei cu bunătăţi pregătite chiar de ei, pe care le-au oferit în special părinţilor şi bunicilor, în cadrul unui eveniment intitulat Ziua Recoltei. De aproximativ o săptămână, mânuţele dibace ale copiilor au pregătit de zor, sub supravegherea părinţilor şi a cadrelor didactice, borcanele cu zacuscă, murături, compot, iar cei mai talentaţi dintre cei mici au realizat diverse obiecte de decor care să amintească de cel mai bogat anotimp. Ieri, după finalizarea activităţilor, toate cele nouă grupe ale Grădiniţei „Sfânta Lucia“ s-au întrecut în a le oferi părinţilor şi vizitatorilor expoziţiei cele mai atrăgătoare produse. „Acţiunea a constat într-o expoziţie-târg de produse obţinute din recolta toamnei. La standurile grupelor au fost expuse produse din cămara tradiţională – zacuscă, gem, compot -, sculpturi în legume şi fructe de toamnă, produse de patiserie, precum şi obiecte decorative realizate cu materiale din natură. Varietatea de produse a demonstrat creativitatea şi interesul participanţilor“, a spus prof. Ionela Matei, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit „Sfânta Lucia“.
Evenimentul se află la prima ediţie, iar cadrele didactice spun că, prin această sărbătoare, au dorit să le transmită copiilor sentimentul că bucatele toamnei sunt sfinte. „Copiii ştiu că Zâna Toamnă le aduce multe fructe şi legume, iar prin organizarea acestui eveniment ne-am propus să îi conştienzităm de bogăţiile şi frumuseţea acestui anotimp. Cei mici, ajutaţi de cadrele didactice şi de părinţi, au pregătit toată săptămâna produsele pe care le-au oferit părinţilor şi bunicilor“, a spus Cristina Dănănău, educatoare la Grădiniţa „Sfânta Lucia“.
Expoziţia a fost şi pe placul părinţilor, care consideră că sunt binevenite activităţile prin care se încurajează dezvoltarea abilităţilor celor mici. „Fiul meu, Mihai, a fost extrem de încântat că poate participa la acest târg cu preparate la care a contribuit şi el. A făcut împreună cu mama lui o plăcintă cu dovleac, iar cei care au gustat au fost încântaţi. Consider că sunt binevenite astfel de acţiuni pentru că dezvoltă imaginaţia şi creativitatea copiilor, spiritul de echipă şi îi antrenează în activităţi atractive“, a spus Tudor, tatăl unui băieţel de cinci ani care învaţă la Grădiniţa „Sfânta Lucia“.
După finalizarea evenimentului, copiii au fost serviţi cu dovleac copt, pregătit de personalul grădiniţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS