Delegaţia s-a aflat luni la Stadionul Municipal

Conducerea uneia dintre firmele care a construit Stadionul Municipal din Târgu Jiu a efectuat luni o vizită la arenă. Reprezentanţii societăţii au realizat o evaluare a construcţiei şi a lucrărilor care mai trebuie executate. Este vorba de o pasarelă şi de sistemul de canalizare pluvială. De asemenea, trebuie finalizată şi amenajarea peisagistică din jurul bazei sportive. Firma respectivă ar putea participa la licitaţia organizată în luna noiembrie de către Compania Naţională de Investiţii pentru ultimul contract din acest proiect. Este vorba de o licitaţie în valoare de 5 milioane de euro. Fondurile au fost aprobate recent de guvern. Licitaţia este programată luna viitoare. Dacă nu vor fi probleme cu procedurile şi contestaţiile, firma care va obţine contractul se va putea apuca de lucrări.

Depind de licitaţie şi de starea vremii

Totul depinde însă de condiţiile meteorologice. Anumite lucrări nu pot fi executate dacă nu permite vremea sau temperaturile sunt scăzute. Stadionul este gata în procent de 95%, însă au lipsit 5 milioane de euro pentru încheierea lucrărilor de modernizare. În mod normal, arena de la Târgu Jiu ar fi trebuit să fie dată în folosinţă încă de acum un an. Noul Stadion Municipal de la Târgu Jiu are în dotare o parcare subterană de câteva sute de locuri, o capacitate de peste 12.000 de locuri, precum şi un hotel modern de 4 stele. În actualele condiţii, cel mai probabil lucrările vor fi gata în primăvara anului viitor.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.