Marian Rotaru, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Târgu Jiu

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că instituţia pe care o conduce va verifica un proiect de hotărâre privind demiterea lui Marian Rotaru, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu, în urma scandalului „Pedichiura“. Proiectul va fi iniţiat de către aleşii liberali. Ciprian Florescu a spus că mai întâi documentul va trebui să fie analizat, în comisiile de specialitate din Consiliul Local, de compartimentul juridic al primăriei, şi va trebui să fie dezbătut şi de consilierii locali în şedinţă. Aceştia trebuie să se pronunţe asupra oportunităţii şi legalităţii unui astfel de proiect, după cum a precizat Ciprian Florescu. Ulterior, Prefectura Gorj va analiza de asemenea, hotărârea, în cazul în care acesta va fi adoptată.

Decizie politică

La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că este vorba de o decizie politică luată la nivelul conducerii organizaţiei judeţene, pe care el o va respecta. Romanescu a precizat că susţine teoretic şi moral un astfel de proiect, dar că va trebui să existe o prevedere legală pentru demiterea lu Marian Rotaru prin hotărâre de consiliu local. Potrivit edilului din Târgu Jiu, dacă ar fi fost în locul lui Marian Rotaru, ar fi ales să demisioneze din fruntea Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu, în urma scandalurilor din ultimele luni. Ideea demiterii lui Marian Rotaru prin hotărâre de consiliu local a fost avansată după ce s-a ajuns la concluzia că directorul de la Patrimoniu nu va putea fi sancţionat de Comisia de Disciplină din primărie.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.