Acasă Local Gorj Cine circulă pe Transalpina riscă dosar penal

Cine circulă pe Transalpina riscă dosar penal

-

Cea mai înaltă şosea din ţară, Transalpina, a fost închisă aseară. Decizia a fost luată de autorităţile judeţene, care au informat şi conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Propunerea a venit din partea Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, după ce şoseaua a fost acoperită cu zăpadă în zona de creastă. În zilele următoare se anunţă ninsori chiar şi în staţiunea Rânca, iar drumarii au decis că este momentul închiderii traficului rutier pe Transalpina. Este vizat tronsonul dintre Gorj şi Vâlcea, din DN 67C, respectiv Rânca – Obârşia Lotrului. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că turiştii erau puşi în pericol dacă se mai ţinea deschisă Transalpina. Ciprian Florescu a mai spus că l-a informat inclusiv pe prefectul de Vâlcea în legătură cu decizia luată. Astfel, de marţi dimineaţă, conducătorii auto nu mai pot tranzita Transalpina.

Drumul va fi blocat

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu va amplasa la ieşire din Rânca, înspre zona de creastă, panouri de avertizare a şoferilor. Totodată, vor fi aşezaţi şi parapeţi pe carosabil. „Luni, 22.10.2018, începând cu ora 18.00, circulația rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, km 34+800 – km 59+800, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele trei nopți. Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse și pante –, există riscul ca utilajele care acționează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viața deservenților. Atenționăm participanții la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală și se pedepsește conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicațiile Poliției Rutiere, restricțiile și semnalizarea rutieră temporară instituită“, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj.