Acasă Local Gorj Pietonii, avertizaţi de poliţie cu mesaje scrise pe carosabil

Pietonii, avertizaţi de poliţie cu mesaje scrise pe carosabil

-

Campanie de prevenire a accidentelor rutiere
ale căror victime sunt pietonii

Campanie inedită a drumarilor şi a poliţiei pentru evitarea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi în special pietoni. Joi, la ora 10.00, a avut loc prima activitate din Campania de prevenire a accidentelor rutiere ale căror victime sunt pietonii, care va avea un caracter inedit. Campania se numește „Respectă regulile de circulație! Respectă viața!“. Polițiștii de la Rutieră, în colaborare cu reprezentanții Secţiei de Drumuri Naţionale, vor aplica pe carosabil, în zona trecerilor de pietoni, mesaje preventive și de conștientizare, astfel încât riscul de accidentare a pietonilor sa fie redus la minimum. Prima acţiune de marcare a trecerilor de pietoni cu mesaje a avut loc în comuna Drăguțești (la trecerea de pietoni din fața școlii generale şi a primăriei). Poliţiştii au continuat cu trecerile de pietoni din municipiul Târgu Jiu.

Campanie de prevenire a accidentelor rutiere
ale căror victime sunt pietonii

Acţiuni şi în judeţ

Ulterior, aceste activități preventive vor fi desfășurate în aproximativ toate localitățile din județ. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, au fost alocate fondurile necesare pentru aplicarea de mesaje în zona majorităţii trecerilor de pietoni. Este vorba de semnalizarea pe drumurile naţionale. Mesajele sunt elocvente şi îi avertizează pe pietoni să fie extrem de atenţi la traficul rutier. „Această acţiune se desfăşoară în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Sperăm să fie o campanie de impact pentru că este ceva inedit şi pietonii nu au mai întâlnit astfel de mesaje pe carosabil, care să li se adreseze direct. Mizăm pe faptul că vor avea efect şi pentru cei mari, şi pentru cei mici, pentru că le amplasăm în special în zona şcolilor şi a instituţiilor publice. Mulţi pietoni sunt răniţi grav sau mor pentru că nu sunt atenţi atunci când traversează strada, chiar şi pe zebră“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec O zi dinamică la capitolul prieteni şi protectori. Întâlniri, discuţii, veşti care de care mai interesante, dar şi dispute pe măsură....