Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că nu a renunţat la angajarea unui administrator public la primărie. Edilul a menţionat însă că nu va readuce în atenţia consiliului local o propunere în acest sens, până când nu va exista o certitudine în privinţa votării proiectului. Romanescu mai spune că este posibil ca şi legislaţia să fie modificată şi să poată să îşi angajeze, fără probleme, un administrator public la primărie. Potrivit edilului, în majoritatea primăriilor din ţară sunt angajaţi administratori publici. Diferenţa faţă de Târgu Jiu este că primarii au şi majoritate politică în consiliul local. „Sunt foarte puţine primării de municipiu în ţară unde nu există angajat administrator public. Este adevărat că sunt şi puţine primării unde edilii să nu se bazeze pe o majoritate în consiliul local“, a spus Marcel Romanescu.

Nu are majoritate

Marcel Romanescu a mai declarat că, dacă va fi obţinut acordul consiliului local pentru angajarea unui administrator public, va fi nevoie să fie organizat un concurs pe post. Edilul a mai spus că nu îşi doreşte însă un administrator ostil, care să nu îi fie colaborator şi doar o persoană care să asculte de majoritatea din consiliul local, condusă de PSD. Marcel Romanescu se fereşte însă să mai dea vreun nume de posibil administrator public, tocmai pentru că la eventualul concurs se va putea înscrie oricine va îndeplini condiţiile. Iniţial s-a vorbit de liberalul Virgil Drăguşin, coleg de partid cu Marcel Romanescu, preşedinte al PNL Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.