12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncepe modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu

Începe modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu

Încep primele lucrări pe Calea Eroilor, pe care sunt amplasate cele două parcuri în care se află operele brâncuşiene Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana fără Sfârşit. CEZ a obţinut avizele necesare pentru a desfăşura toate lucrările de reabilitare a reţelei electrice în zona Căii Eroilor. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a spus că lucrările propriu-zise debutează astăzi. Autorităţile lansează un apel ca târgujienii să nu îşi mai parcheze maşinile pe tronsonul cuprins între hotelul Europa şi Universitate. Este zona unde se va lucra intensiv în următoarele zile. Lucrările trebuie să fie finalizate cât mai rapid pentru a nu bloca strada prea mult. „Facem un apel la cetăţeni să nu îşi mai parcheze autoturismele în zonă pentru a se putea desfăşura lucrările şi a nu se pierde timp“, a spus Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.
Acesta a precizat că vor fi înlăturaţi toți stâlpii de iluminat public, iar cablurile de energie electrică şi de la restul utilităţilor vor fi îngropate. De asemenea, vor fi montați noi stâlpi de iluminat stradal. Suma alocată de CEZ pentru lucrările respective este de două milioane de lei.

Proiect amplu

Autorităţile din Târgu Jiu sunt interesate ca lucrările care vor fi executate de compania de distribuţie a energiei electrice să încheie rapid lucrările. În prezent, este în derulare licitaţia pentru lucrările propriu-zise de modernizare a Căii Eroilor. În acest sens, Primăria Târgu Jiu a primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale suma de peste două milioane de euro. Se vor executa lucrări de la strada Popa Şapcă până la calea ferată. Ministerul de resort trebuie să aloce în continuare fonduri pentru a se pune în operă proiectul de reabilitare. Suma totală necesară este de 40 de milioane de euro. „Este în faza de licitaţie contractul pentru suma de două milioane de euro din proiectul total. Sperăm că vom avea şi la această licitaţie un constructor şi se va putea începe lucrarea în măsura în care timpul va permite acest lucru“, a spus Aurel Popescu. Proiectul de modernizare şi punere în valoare a Căii Eroilor din Târgu Jiu prevede modernizarea carosabilului, noi stâlpi de iluminat, amenajarea peisagistică, mobilier stradal nou, parcări subterane, o piaţetă şi altele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS