9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru o mită de 50 de euro

Condamnat pentru o mită de 50 de euro

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să condamne cu suspendare un tânăr de 21 de ani, acuzat că a încercat să mituiască trei polițiști de la Secția 2 Craiova cu suma de 50 de euro.

În vara anului trecut, mai exact pe 7 august, un echipaj de polițiști de la Secția 2 a oprit în trafic, pe bulevardul Nicolae Romanescu din municipiul Craiova, un autoturism condus de Alexandru Udrilescu, de 21 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Germania. Șoferul a declarat în fața polițiștilor că nu are la el actele de identitate, motiv pentru care oamenii legii au verificat șoferul în baza de date. Polițiștii au aflat că tânărul nu are permis de conducere eliberat de autoritățile române, așa că i-au cerut să meargă la secție pentru „pentru efectuarea de acte premergătoare începerii urmăririi penale“, după cum au precizat polițiștii doljeni. Aceștia au mai susținut că, atât pe drum, cât și la secție, tânărul a încercat să-i mituiască pe polițiști pentru „a uita“ de dosar. „Pe timpul deplasării către unitatea de poliţie, dar şi în sediul secţiei, tânărul a încercat să ofere, în mod explicit, celor trei poliţişti, sume de bani pentru ca aceştia să nu întocmească documente legale, astfel că polițiștii au informat de îndată conducerea secţiei de poliţie, dar și comanda inspectoratului“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Agenții de la Secția 2 au sesizat ofițerii Serviciului Anticorupţie Dolj, care, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au și organizat o acțiune de prindere în flagrant chiar în sediul secției de poliție. Tânărul a fost prins de oamenii legii în timp ce oferea poliţiştilor suma de 50 de euro. Mai trebuie spus că tânărul a chemat la secție o rudă, care i-a adus permisul de conducere emis de autoritățile germane, valabil și în România, însă acest lucru nu l-a scăpat de acuzația de dare de mită.

Pedeapsă cu suspendare pentru dare de mită

După ce a fost prins în flagrant, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar după o noapte petrecută în arestul poliției doljene, pe 8 august, a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța nu a fost de acord cu solicitarea procurorilor și a hotărât să-l pună pe inculpat sub control judiciar.
Udrilescu a fost trimis în judecată la sfâșitul lunii noiembrie pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat ieri. Judecătorii l-au găsit vinovat pe inculpat și l-au condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, cu o durată a termenului de încercare de trei ani. În plus, instanța i-a impus inculpatului o serie de obligații, cum ar fi frecventarea unui program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Dolj. De asemenea, instanța a dispus confiscarea sumei de 50 de euro și l-a obligat pe craiovean să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Regia Autonomă de Administrarea Domeniului Public sau la Serviciul Public de Asistenţă Medico-Socială Craiova.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS