21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Târgu Jiu nu poate cumpăra Casa de Cultură a Sindicatelor din cauza unei contestaţii în instanţă

Primăria Târgu Jiu nu poate cumpăra Casa de Cultură a Sindicatelor din cauza unei contestaţii în instanţă

Autorităţile din Târgu Jiu nu reuşesc să finalizeze achiziţia Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu. Imobilul fusese cumpărat prin licitaţie contra sumei de 3,8 milioane de lei, însă fundaţiile care au deţinut clădirea au fost acţionate în instanţă. Procesul a fost finalizat în favoarea noului proprietar, însă lucrurile nu s-au încheiat pentru că pe rolul instanţei se află un nou dosar. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că trebuie găsită modalitatea legală pentru a folosi în continuare banii instituţiei pentru cumpărarea Casei de Cultură a Sindicatelor. Edilul îşi doreşte ca în continuare să fie făcute demersuri pentru înregistrarea la Oficiul de Cadastru a clădirii, dacă va fi posibil din punct de vedere legal. Ulterior, se va putea realiza un proiect de reabilitare, în vederea obţinerii finanţării necesare. Rămâne de văzut care vor fi soluţiile legale ce vor fi identificate de Compartimentul juridic al primăriei.

Speţe identice

Potrivit edilului, instanţa trebuie să se pronunţe în noul dosar pe o speţă deja judecată, însă acestea sunt procedurile. Primarul din Târgu Jiu a mai declarat că foştii administratori ai Casei de Cultură a Sindicatelor şi-au bătut joc 28 de ani de clădire şi continuă se facă acest lucru. Noul proces are în vedere banii pe care asociaţiile caselor de cultură şi alte fundaţii trebuie să îi primească în urma cumpărării de către primărie a edificiului respectiv, mai spune Marcel Romanescu. Potrivit acestuia, orice zi de întârziere este în defavoarea imobilului care se află într-o stare de degradare accentuată. Practic, în Casa de Cultură plouă şi sunt necesare lucrări urgente de reparaţii la acoperiş. Primăria Târgu Jiu a reuşit pe 14 mai anul acesta să achiziţioneze prin licitaţie Casa de Cultură a Sindicatelor din oraş. Suma plătită este de 3,8 milioane de lei. În fapt, primăria a alocat 2 milioane de lei din bugetul local, diferenţa reprezentând creanţe de recuperat de primărie cu titlul de impozite şi taxe locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS