13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii Liceului de Arte fac spectacol în centrul Craiovei

Elevii Liceului de Arte fac spectacol în centrul Craiovei

Elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova, olimpici naționali, dar și internaționali la concursurile de muzică, cântă vineri pe esplanada Teatrului Național pentru profesorii lor care îi pregătesc zi de zi. Spectacolul începe la ora 13.00 și a fost pregătit pentru a marca Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în peste 200 de state. „Timp de o oră, copiii care au făcut performanțe la concursurile naționale și internaționale de muzică vor cânta și vor avea diverse discursuri despre activitățile pe care le fac la școală, dar și despre profesorii lor. Momentele artistice vor fi susținute la flaut de Daria Oprea, la chitară de Daria Cojocaru și la vioară de Alexadra Fierari, care a fost elevă olimpică a liceului și acum este studentă la Conservator. De asemenea, va fi prezentă și Cristina Tomescu, olimpică la concursurile de pian. Ea nu va susține un recital, ci va vorbi despre activitățile la care a participat în cadrul liceului. Alexandra este olimpică și la limba română, fiind pregătită de profesoara Gela Enea, care este membru al Academiei Române. Vor fi, de asemenea, prezenți elevii olimpici la design vestimentar, care vor vorbi despre reușitele lor, dar și despre ce creații au realizat“, a precizat Lucia Croitoru, directorul Liceului de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova.
Și alte unități școlare au activități dedicate acestei zile. De exemplu, la Colegiul Național „Elena Cuza“ este un concurs care are ca temă profesorul ideal privit prin ochii elevului. Și la Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski“, una dintre activități este ca și elevii să fie profesori pentru o zi. O parte din elevii de la Colegiul Național „Frații Buzești“ fac activități educative la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“. Liceul din Cârcea a organizat pentru elevi o vizită la Muzeul Olteniei, la secțiile de Istorie și Științele Naturii.
Ziua Mondială a Educației este marcată și la Casa Corpului Didactic, printr-o dezbatere cu tema „Formăm profesori creativi“, care se derulează în intervalul orar 11.00-13.00 și la care participă și cadre didactice de la Universitatea din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS