Acasă Local Gorj CNAIR promite reluarea lucrărilor la varianta ocolitoare

CNAIR promite reluarea lucrărilor la varianta ocolitoare

-

Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu vor fi reluate în primăvara anului viitor. Este promisiunea făcută parlamentarilor de Gorj de către Narcis Neaga, şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Deputatul de Gorj Mihai Weber a declarat că a discutat recent cu Narcis Neaga, iar concluziile au fost că din primăvară vor fi reluate lucrările de construire a centurii ocolitoare pentru municipiul Târgu Jiu. În momentul de faţă, contractul cu firma Collini Lavori este reziliat. Sunt în derulare procedurile de încredinţare a contractului către o altă firmă de construcţii. Între timp, guvernul a alocat fondurile necesare pentru despăgubirea altor 16 proprietari de imobile de pe traseul viitoarei variante ocolitoare.

Altă firmă, alte lucrări

Varianta ocolitoare va avea o lungime de 21 de kilometri. Bugetul iniţial a fost de 151 de milioane de lei. Lucrările au fost câştigate de firma din Italia, Collini Lavori. Din motive necunoscute, construirea variantei ocolitoare a fost blocată încă din luna octombrie a anului trecut. Şoseaua ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie finalizată în luna octombrie a anului 2016. Centura ocolitoare a municipiului va fi construită pe DN 66, care traversează Târgu Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN 67D. Proiectul presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia: varianta est (cei mai mulți kilometri de centură) va asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN 66), Râmnicu Vâlcea (DN 67) şi Petroşani (DN 66) și are o lungime de 14,9 km. Varianta vest asigură legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN 66), Drobeta Turnu Severin (DN 67) și Băile Herculane (DN 67D) și are o lungime de 5 km. În proiect sunt cuprinse lucrări de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.