16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRectorul UCV Craiova: „Sperăm că noul an va aduce rezultate științifice deosebite “

Rectorul UCV Craiova: „Sperăm că noul an va aduce rezultate științifice deosebite “

Noul an universitar 2018-2019 a fost deschis și la Universitatea din Craiova. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale, parlamentari, dar și miniștri, reprezentanți ai BNR, reprezentați ai Academiei Române, președintele fabricii Ford și premierul României. În acest context, rectorul Universității din Craiova a anunțat că speră că acest nou an universitar va aduce rezultate științifice deosebite.

Deschiderea anului universitar la Universitatea din Craiova, în prezenţa ministrului muncii, Olguţa Vasilescu,şi a prim-ministrului Viorica Dăncilă

Noul an începe pentru Universitatea din Craiova cu speranțe mari legate de rezultatele cercetării științifice. Rectorul Universității din Craiova spune că sunt multe proiecte în derulare și altele aflate în diverse stadii de evaluare, de acestea din urmă fiind legată și dezvoltarea infrastructurii. „Sperăm că acest an universitar nou va aduce rezultate științifice deosebite. Acesta este mesajul pe care mi-aș dori să îl transmit înainte de toate deoarece universitățile, în general, sunt cetăți ale științei. Sunt bucuros să vă spun că la Universitatea din Craiova avem în derulare 32 de proiecte, cu un buget total de peste 25 de milioane de euro. Beneficiarii acestor proiecte sunt 1.550 de studenți și 1.720 de elevi din învățământul preuniversitar. De asemenea, Universitatea din Craiova s-a implicat în dezvoltarea spiritului antreprenorial. Avem în acest moment două proiecte câștigate cu finanțare de la Uniunea Europeană, prin care vom înființa peste 70 de noi companii. Pe lângă aceste proiecte, mai avem în derulare încă 22 de proiecte, care se găsesc în diferite stadii de evaluare. Bugetul total al acestor proiecte este de 65 de milioane de euro. 59,95% din bugetul acestor proiecte va fi destinat dezvoltării infrastructurii educaționale, adică reabilitarea de clădiri“, a precizat prof.univ.dr. Cezar Ionuț Spînu.

24 octombrie – se deschide primul centru de resurse și angajament

Rectorul Universității din Craiova a mai menționat că una din finanțările importante atrase este în valoare de un milion de dolari și vizează deschiderea primului Centru de Resurse și Angajament din Regiunea Oltenia în parteneriat cu Ford. De altfel, președintele Ford Craiova, Ian Pearson, a menționat că acest centru va fi inaugurat pe 24 octombrie. „Sunt onorat să fiu la deschiderea anului universitar la Craiova. Cu toții, cadre didactice și studenți, aveți motive să fiți mândri de comunitatea academică de aici. De dumneavoastră depinde dezvoltarea acestei părți a lumii. Datoria noastră ca dascăli, mentori și angajatori este să vă ajutăm să vă valorificați potențialul. Noi, cei de la Ford, credem că având universitatea aproape avem un avantaj. Avem mii de angajați care sunt competitivi, datorită cărora Ford se poate dezvolta. Atunci când ne gândim la industria automobilelor, ne gândim la provocările cu care se confruntă, cum ar fi mașinile hibrid. Ford se mândrește cu parteneriatul cu Universitatea din Craiova bazat pe intership. Anual, avem zece studenți care beneficiază de intership. Și, așa cum am anunțat în iunie, vom deschide și primul Centru de Resurse și Antreprenoriat Social, care fi inaugurat pe 24 octombrie“, a spus președintele Ford România. Condus de partenerul nonprofit Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL) într-un sediu oferit de către Primăria Municipiului Craiova, Centrul de Resurse și Angajament (CRAF) va acționa ca un hub de antreprenoriat social, unde studenți și absolvenți ai Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic. Scopul este acela de a avea un impact pozitiv asupra creșterii locurilor de muncă, a potențialului economic în regiunea Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS