10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO avarie a lăsat doljenii fără caziere

O avarie a lăsat doljenii fără caziere

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat, ieri, că sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a suferit o avarie, în urma unei fluctuații de tensiune care a afectat serverele, motiv pentru care nu a fost funcțional. „O echipă de specialiști lucrează pentru repornirea sistemului și rezolvarea problemei în cel mai scurt timp. Până la remedierea situației, cetățenii nu pot obține certificate de cazier judiciar. De asemenea, pe durata defecțiunii, se pot depune cereri pentru eliberarea cazierului judiciar, documentele urmând să fie eliberate după rezolvarea avariei“, au transmis reprezentanții Poliției Române.
Avaria a afectat toate Serviciile de Cazier Judiciar din țară, așa că, în cursul zilei de ieri, nici în Dolj nu au putut fi eliberate certificate de cazier judiciar. Persoanele care au mers la secțiile de poliție sau la ghișeul de pe strada Amaradia au putut depune cereri pentru eliberarea cazierului, urmând să-l obțină, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi.
Ulterior, IGPR a revenit cu un comunicat că a fost „repornit Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS, așadar datele de interes operativ pot fi consultate și, de asemenea, se pot face mențiuni în baza de date. O echipă de specialiști lucrează în continuare pentru rezolvarea problemei în cel mai scurt timp“. Totuși, după repornirea sistemului, până la ora 16.00, nu au putut fi eliberate certificate de cazier. Programul la ghișeul de pe strada Amaradia s-a încheiat la ora 16.00, iar la Secțiile de Poliție din Calafat, Băilești, Filiași, Segarcea, Bechet la ora 11.00. La Secțiile de Poliție din Craiova se puteau elibera caziere numai până la ora 13.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS