Acasă Local Dolj O avarie a lăsat doljenii fără caziere

O avarie a lăsat doljenii fără caziere

-

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat, ieri, că sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a suferit o avarie, în urma unei fluctuații de tensiune care a afectat serverele, motiv pentru care nu a fost funcțional. „O echipă de specialiști lucrează pentru repornirea sistemului și rezolvarea problemei în cel mai scurt timp. Până la remedierea situației, cetățenii nu pot obține certificate de cazier judiciar. De asemenea, pe durata defecțiunii, se pot depune cereri pentru eliberarea cazierului judiciar, documentele urmând să fie eliberate după rezolvarea avariei“, au transmis reprezentanții Poliției Române.
Avaria a afectat toate Serviciile de Cazier Judiciar din țară, așa că, în cursul zilei de ieri, nici în Dolj nu au putut fi eliberate certificate de cazier judiciar. Persoanele care au mers la secțiile de poliție sau la ghișeul de pe strada Amaradia au putut depune cereri pentru eliberarea cazierului, urmând să-l obțină, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi.
Ulterior, IGPR a revenit cu un comunicat că a fost „repornit Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS, așadar datele de interes operativ pot fi consultate și, de asemenea, se pot face mențiuni în baza de date. O echipă de specialiști lucrează în continuare pentru rezolvarea problemei în cel mai scurt timp“. Totuși, după repornirea sistemului, până la ora 16.00, nu au putut fi eliberate certificate de cazier. Programul la ghișeul de pe strada Amaradia s-a încheiat la ora 16.00, iar la Secțiile de Poliție din Calafat, Băilești, Filiași, Segarcea, Bechet la ora 11.00. La Secțiile de Poliție din Craiova se puteau elibera caziere numai până la ora 13.00.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.