9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinistrul muncii către studenții de la Medicină: „Veți intra în concurență cu medici veniți din alte țări ale UE“

Ministrul muncii către studenții de la Medicină: „Veți intra în concurență cu medici veniți din alte țări ale UE“

Ministrul muncii și justiției sociale, Lia Olguța Vasilescu, a fost prezentă, ieri, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. În acest context, a anunțat noile proiecte pentru sistemul sanitar din regiunea Oltenia și a îndemnat bobocii să se pregătească foarte bine pentru această profesie, estimând că va crește concurența pe posturile din România, pentru că este probabil să vină să concureze și medici din alte țări ale Uniunii Europene.

Ministrul muncii și justiției sociale, Lia Olguța Vasilescu, la UMF Craiova

Lia Olguța Vasilescu a participat, ieri, pentru prima dată, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.
„Pentru mine este o premieră, pentru că, deși am fost primar al Craiovei, este prima dată când particip la deschiderea anului universitar la Facultatea de Medicină și cu atât mai mult cu cât este un an foarte important și pentru dumneavoastră pentru că împliniți 20 de ani de când ați devenit universitate. La mulți ani vă doresc tuturor!“, a spus ministrul muncii.
Olguța Vasilescu a spus apoi că acesta este un an special pentru sistemul sanitar, menționând că în perioada următoare se fac noi investiții. „Cred că este un an important și pentru regiunea Oltenia sau mai bine zis pentru sectorul sanitar din regiunea Oltenia, pentru că, în sfârșit, am intrat în linie dreaptă cu spitalul regional. Chiar joi autoritățile locale au aprobat PUZ-ul de către Consiliul Local și Primăria Craiova. Și acest lucru vine după un lung șir de alte lucruri bune care s-au făcut în Craiova. Să nu uităm că suntem primul oraș, care după revoluție are un spital municipal construit nou, care a fost inaugurat anul trecut. De asemenea, s-au reabilitat spitalele de boli infecțioase și neuropsihiatrie. S-a construit o clinică modernă de cardiologie. Au început, de asemenea, investițiile în Spitalul Județean. Și toate lucrurile astea nu se vor opri aici pentru că zilele acestea, împreună cu doamna prim-ministru Dăncilă, am luat legătura cu autoritățile locale, am mai cerut niște terenuri, astfel încât să putem să construim un laborator de analize medicale și, de asemenea, să construim un centru de radioterapie pentru adulți și pentru copii, investiții foarte așteptate în această zonă“, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Studenți și profesori, la deschiderea anului universitar 2018-2019 la UMF Craiova

„Cred că atunci când veți absolvi, situația va fi cu totul alta“

Ministrul muncii a pus accent și pe creșterile salariale din sistemul sanitar și a făcut un apel către boboci să se pregătească foarte bine, menționând că este posibil chiar să ajungă să se angajeze în România medici din țările din estul Europei.
„Pentru că este însă deschiderea anului universitar și în sală sunt foarte mulți boboci aș vrea să vă invit să vă pregătiți foarte bine pentru această profesie, cu foarte multă dăruire, pentru că, dacă până anul acesta aveam locuri/posturi pentru medici pe care le scoteam la concurs și de multe ori rămâneau neocupate, asta din cauza faptului că foarte mulți medici preferau să lucreze în alte țări din Uniunea Europeană, unde erau mult mai bine plătiți, cred că în momentul în care dumneavoastră veți absolvi această universitate, situația va fi cu totul alta. În sensul că va fi mult mai mare concurența. Discutam, zilele trecute, cu miniștri din mai multe țări din Uniunea Europeană, care îmi spuneau că salariile deja sunt mult peste ceea ce și-au permis să acorde în aceste țări. Și mă refer aici la Ungaria, la Croația și la alte țări din estul Europei. Deci, probabil veți intra în concurență chiar și cu medici veniți din aceste țări, așa cum, până acum, se întâmpla cu medicii noștri care mergeau să lucreze pe locurile altora din țări ale Uniunii Europene“, a mai spus Olguța Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS