Acasă Local Gorj Stadionul Municipal, faza pe licitaţie

Stadionul Municipal, faza pe licitaţie

-

Finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal din Târgu Jiu depinde de cât de repede va fi organizată licitaţia şi de starea vremii. În opinia primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, licitaţia poate dura între o lună şi trei luni, în funcţie de contestaţiile care vor fi depuse. Potrivit acestuia, legislaţia a fost îmbunătăţită din acest punct de vedere şi cei care contestă o licitaţie trebuie să achite o garanţie de 30% din valoarea lucrării. Dacă pierd contestaţia, se pierd şi banii. Primarul a mai declarat că este vorba de lucrări în aer liber şi totul depinde de condiţiile meteorologice. „Sper să ne putem încadra până la finalul anului cu aceste lucrări. Este perioada de organizare a licitaţiei şi sper să nu ne întindem până la trei luni. Va fi foarte greu să mai conteste cineva dacă nu va avea un temei clar şi cert. Acum s-a modificat legislaţia şi garanţia de 30% din valoarea lucrărilor depusă de contestator se reţine, dacă este respinsă contestaţia. Este un ajutor pentru a grăbi licitaţiile“, a spus Marcel Romanescu.

Au plătit 21 de milioane de euro până acum

La noul Stadion Municipal mai este de executat o pasarelă şi canalizarea pluvială. Compania Naţională de Investiţii a primit de la guvern pentru acest lucru aproape 5 milioane de euro. Până acum au fost cheltuite peste 21 de milioane de euro cu lucrările la Stadionul din Târgu Jiu. Potrivit proiectului, ultimele lucrări nu ar trebui să dureze mai mult de două-trei luni. Noul Stadion Municipal din Târgu Jiu va avea peste 12.000 de locuri. Va fi dată în folosinţă o parcare subterană de peste 200 de locuri. Din cauză că nu a fost prevăzută o canalizare pluvială, parcarea subterană riscă să fie inundată. Din acest motiv au fost alocate fondurile necesare pentru construirea reţelei de conducte pluviale.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.