5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSupravieţuirea gorjeanului Marian Roşca, un miracol

Supravieţuirea gorjeanului Marian Roşca, un miracol

Marian Roşca se află în comă profundă

Tânărul gorjean Marian Roşca, implicat în evenimentele tragice de la Genova, Italia, unde un pod s-a prăbușit, a supravieţuit în mod miraculos, potrivit locuitorilor din Curtişoara, oraşul Bumbeşti-Jiu. Vestea iniţială anunţată de autorităţile italiene prin Ministerul Afacerilor Externe român a picat ca un trăsnet acasă la Marian Roşca. Familia a dat vina pe destin, având în vedere că Marian lucra ca şofer în Franţa şi nu avea de făcut decât o singură cursă pe lună în Italia. Gorjeanul de 36 de ani s-a întâmplat să fie la locul nepotrivit, alături de un coleg de-al său, din Republica Moldova, căsătorit şi tată. Când un frate de-al lui Marian Roşca a mers la morgă să îl identifice, a descoperit că este vorba de altă persoană decedată (cetăţeanul din Republica Moldova). În cele din urmă, gorjeanul a fost găsit într-un spital din Genova.

Veşti de la medici

Trupul lui Marian a fost zdrobit în urma prăbuşirii podului. Bărbatul s-a ales cu multiple traumatisme, însă a supravieţuit. Se află în comă profundă şi medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia lui. Rudele de la Curtişoara şi din Bumbeşti-Jiu merg zilnic la biserică şi se roagă pentru ca Marian să aibă zile şi să se întoarcă acasă. Tânărul era plecat de mai mulţi ani din Curtişoara, la muncă în străinătate. În satul natal îşi cumpărase un teren unde a construit o casă. Urma să se căsătorească anul viitor cu aleasa inimii sale, o tânără din Maramureş. Sora lui Marian Roşca a trecut prin momente de coşmar când a aflat că fratele ei a murit. A plecat la cimitirul din sat, să găsească un loc de veci. În timp ce plângea printre cruci, a primit un telefon prin care era anunţată că autorităţile italiene au comis o eroare şi că Marian este în viaţă. Acum toate speranţele se îndreaptă către medicii din Genova.

Pleacă la muncă, dar unii nu se mai întorc în viaţă

Potrivit primarului din Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, în ultimul an, doi tineri din oraş au murit în timp ce se aflau la muncă în afara ţării. Supravieţuirea lui Marian este considerată un miracol şi de autorităţile locale. „Am avut un deces acum două luni şi altul în urmă cu aproape un an. Din păcate, sunt mulţi plecaţi din Bumbeşti-Jiu să îşi facă un rost peste hotare şi care continuă să plece. Nu era căsătorit. Urma să se căsătorească anul viitor cu o fată din Maramureş. Nu aveau copii. Este rezultatul dezrădăcinării ceea ce se întâmplă. Şi-a cumpărat un teren la Curtişoara şi acolo a reuşit să ridice o casă cu banii strânşi în afara ţării. A fost clipa fatidică să fie la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Avea o singură cursă pe lună în Italia şi s-a întâmplat nenorocirea exact atunci. Necazul face ca această familie să mai fi trecut printr-o tragedie. Le-a murit un băiat, lovit de fulger. Este foarte greu să treci prin aşa ceva. Să sperăm că îşi va reveni şi se va pune pe picioare“, a mai spus Constantin Bobaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS