Acasă Local Dolj „Gogoașă“ de la FCU Craiova, condamnat cu executare

„Gogoașă“ de la FCU Craiova, condamnat cu executare

-

Judecătoria Craiova l-a condamnat pe „Gogoașă“ la un an și două luni de închisoare
cu executare pentru comiterea a două infracțiuni de lovire (Foto: arhiva GdS)

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât, luni, să-l condamne la un an și două luni de închisoare cu executare pe craioveanul Andrei Romis Preda, poreclit „Gogoașă“, legitimat la echipa de fotbal FC U Craiova 1948. În acest dosar, „Gogoașă“ este acuzat că a bătut două persoane, frate și soră, cu o bâtă de baseball. În iunie, pe rolul Judecătoriei Craiova a fost înregistrat alt dosar în care Preda este acuzat tot de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Cercetările în acest dosar au fost făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care l-au preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în noiembrie 2016, la mai bine de un an de la comiterea faptei.
Anchetatorii au reținut că, în seara zilei de 12 octombrie 2015, în parcarea unui bloc din cartierul craiovean Brazda lui Novac, a izbucnit o altercație între Andrei Romis Preda și un craiovean. Motivul ar fi fost faptul că acesta din urmă a claxonat după ce îi fusese blocată mașina în parcarea unui bloc de locuințe. „Pentru a atenționa persoana care îi blocase autoturismul, a claxonat de mai multe ori, împrejurare în care inculpatul Preda Romis Andrei a ieșit în fața imobilului și i-a adresat cuvinte jignitoare. Urmare a faptului că partea civilă i-a adresat, la rândul său, cuvinte jignitoare, inculpatul Preda Romis Andrei a mers la locuința sa, de unde a revenit având asupra sa o bâtă de baseball din aluminiu. Inculpatul a lovit partea civilă cu pumnul și bâta de baseball în zona capului și peste corp“, au reținut procurorii în rechizitoriul întocmit. În timpul scandalului a fost lovită și sora bărbatului agresat, care a intervenit să-i despartă pe cei doi.
Ulterior, medicii legiști au constatat că bărbatul bătut a avut nevoie de opt – nouă zile de îngrijiri medicale, iar sora sa de șapte – opt zile.
În final, anchetatorii au reținut că inculpatul „manifestă perseverență infracțională, săvârșind anterior fapte de violență“, dar și că, pe parcursul urmăririi penale, acesta „a avut o atitudine nesinceră, negând săvârșirea actelor de agresiune împotriva părții civile M.M. și declarând că a lovit o singură dată cu pumnul partea civilă M.L.“.

Judecata și pedeapsa

Acest dosar a fost înregistrat în ianuarie 2017 pe rolul Judecătoriei Craiova, instanță care s-a pronunțat luni, pe 16 iulie. Inculpatul a fost găsit vinovat pentru comiterea a două infracțiuni de lovire și alte violențe și a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu executare. De asemenea, instanța i-a interzis lui Preda să se apropie de persoanele vătămate la o distanţă mai mică de 50 de metri.
În plus, judecătorii craioveni au dispus ca inculpatul să le achite părților civile suma totală de 12.000 de lei drept daune morale, iar Spitalului de Urgență Craiova suma de 482 de lei. La aceste sume se adaugă și suma de 2.500 de lei, pe care inculpatul trebuie să o achite statului drept cheltuieli judiciare.
Avocatul părților civile din dosar, Laurențiu Stanca, a precizat pentru GdS că „sentința este legală, raportat la circumstanțele concrete ale săvârșirii celor două infracțiuni și la persoana inculpatului, cunoscută ca fiind una agresivă, implicată de-a lungul timpului în săvârșirea mai multor fapte de violență prevăzute atât de legea penală, cât și de dispozițiile contravenționale“. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de părțile din dosar.

Alte dosare pentru lovire

Pe 22 iunie, pe rolul Judecătoriei Craiova a fost înregistrat alt dosar penal în care același Andrei Romis Preda este acuzat de lovire și alte violențe. Acest dosar se află în procedură de cameră preliminară.
Anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au solicitat instanței de judecată renunțarea la urmărirea penală față de același Preda, cercetat într-un alt dosar de lovire și alte violențe. În septembrie 2016, Judecătoria Craiova a respins solicitarea procurorilor și a hotărât completarea urmăririi penale.
Tot anul trecut, în iunie, Judecătoria Craiova a dispus încetarea procesului penal față de Andrei Romis Preda într-un alt dosar de lovire și alte violențe. Motivul a fost că ambele părți civile din dosar și-au retras plângerile și au renunțat la pretențiile civile.

ȘTIRI VIDEO GdS