9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârg de Crăciun la Universitatea din Craiova

Târg de Crăciun la Universitatea din Craiova

Produse la Târgul de Crăciun de la Universitatea din Craiova/ eleve jpg. Caption: Eleve de la învățământul primar s-au implicat în realizarea și vinderea de produse de Crăciun

Winterland, târgul de Crăciun organizat de Universitatea din Craiova, s-a deschis joi pentru a oferi craiovenilor și anul acesta posibilitatea de a achiziționa ornamente de sărbători, realizate de studenții de la Horticultură. Prețurile încep de la 5 lei și ajung la câteva zeci de lei. Banii care se vor strânge vor fi donați lui Mihnea Diaconu, băiețelul de șapte ani diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică care are nevoie de intervenție chirurgicală de transplant de măduvă, ce se va face în străinătate și presupune costuri foarte mari.

Tablouri, brăduleți, coronițe, ornamente pentru brad, dar și pentru masa de Crăciun, tablouri pictate pe lemn, realizate de studenții de la secția peisagistică a Facultății de Horticultură din Craiova se găsesc și anul acesta expuse pentru vânzare în holul Universității din Craiova. Târgul Winterland a ajuns la a VII-a ediție. Produsele sunt realizate cu materiale naturale și diferă față de edițiile anterioare. Se găsesc chiar și sticle de vin ornamentate, vinul fiind produs din vița de vie de la stațiunile Universității din Craiova. Unii dintre studenți au participat și anii anteriori la târg. „Sunt în anul IV la Facultatea de Horticultură. Am venit în fiecare an cu drag. Ca și la edițiile anterioare, am folosit materiale cât mai naturale, cum ar fi paste făinoase, pentru a realiza steluțe aurii și argintii de pus în brad, din materiale textile am realizat inimioare, căsuțe, Moși Crăciuni pentru a le pune în brad. Noutatea din acest an sunt Moși Crăciuni de pus pe masă realizați din suport de carton, ață. Avem și alte ornamente pentru masă, realizate din lemn, mușchi, licheni. Puteți găsi la noi și vin. Sticlele de vin pe care le-am ornamentat sunt din producția de vin a facultății. Și nu doar am decorat sticla, pot spune că am muncit inclusiv la vie. O sticlă de vin costă 25 de lei. De altfel, prețurile pornesc de la 5 lei pentru ornamente și ajung până la maximum 50 de lei pentru coronițele care se pot pune pe masa de Crăciun sau la ușa casei”. a spus Maria Laura Ungureanu.
Studenții care participă la târg au fost premiați de rectorul Universității din Craiova cu diplome, apreciindu-le implicarea, mai ales că evenimentul are scop caritabil. Banii strânși din vânzări vor fi donați lui Mihnea Diaconu, băiețelul de șapte ani diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică care are nevoie de intervenție chirurgicală de transplant de măduvă, ce se va face în străinătate și presupune costuri foarte mari.
„Este prima dată când particip la târg cu produse și am primit și diplomă. Mă bucur că pot participa la un asemenea eveniment. Am realizat diverse decorațiuni de iarnă, pentru care am achiziționat scoarța de stejar, pe care am început să o procur chiar din vară. În rest, am utilizat crenguțe de brad, cireșe, conuri și multă imaginație. Așteptăm cât mai multe persoane să cumpere, ca să strângem bani pentru a salva o viață“, a spus Larisa Nițulescu, studentă în anul II la Facultatea de Horticultură.
Printre expozanți s-au numărat și două eleve din învățământul primar, Carina Dodocioiu și Erica Neamțu. Sunt eleve la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova. „Suntem în clasa a III-a. Vin la acest târg de trei ani și acum am reușit să am alături și o colegă, pe Erica. Lucrăm de aproape două săptămâni împreună. Și anul acesta am reușit să realizăm produse noi, folosind materiale naturale specifice acestei perioade“, a spus Carina Dodocioiu.
Târgul Winterland va fi deschis în holul central al Universității din Craiova până pe 19 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS