10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostul ministru Vâlcov rămâne în continuare sub control judiciar

Fostul ministru Vâlcov rămâne în continuare sub control judiciar

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, ca Darius Vâlcov (foto), fostul primar al Slatinei, și fost ministru al finanțelor, să rămână în continuare sub control judiciar, măsură preventivă dispusă de procurorii DNA încă din noiembrie 2015.
În acest dosar de corupție, care a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 20 iulie, anul acesta, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au reținut că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, „inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri – denunțător în cauză, aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 de lei, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate“. Este vorba de un contract cu o valoare de 24.833.258 de lei fără TVA, ce a avut ca obiect izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina. Anchetatorii susțin că în aceeași manieră a procedat Vâlcov și cu ocazia reabilitării centrului istoric al municipiului Slatina, dar și în cazul reabilitării reţelelor de apă din localitățile Potcoava şi Scorniceşti.
La termenul de ieri judecătorii doljeni au hotărât să mențină măsura controlului judiciar dispusă față de inculpat.
Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova în termen de 48 de ore de la comunicare.
Ultima oară, această măsură preventivă fusese prelungită de Tribunalul Dolj în urmă cu mai bine de o lună, pe 8 noiembrie. Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de instanța de judecată pentru 31 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS