16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA făcut infarct în târgul de la Făcăi de frică să nu ia amendă

A făcut infarct în târgul de la Făcăi de frică să nu ia amendă

Luni dimineaţă, mai mulţi comercianţi vindeau baloţi în afara târgului de la Făcăi

Un bărbat, de 81 de ani, a făcut infarct, ieri-dimineaţă, în târgul de la Făcăi, după ce poliţiştii veniţi în control i-au spus că îl vor amenda pentru că vinde într-un loc ilegal. Ştefan Marin vindea baloţi de fân şi avea marfa expusă, alături de mulţi alţi comercianţi, în afara târgului. Poliţia a venit în control şi le-a spus tuturor că este ilegal să vândă în exteriorul apaţiului comercial. Oamenii care au fost martori la întreaga scenă spun că unul dintre poliţişti a ridicat tonul la bătrân. „Un poliţist s-a dus la el şi i-a zis răstit să intre cu marfa în târg pentru că altfel o să îi dea amendă. Imediat după aceea, bătrânului i s-a făcut rău şi a căzut din picioare. Cred că s-a speriat din cauză că a ţipat poliţistul la el“, a declarat un comerciant de baloţi care vindea în apropiere de bătrân. „A venit poliţia şi ne-a zis la toţi că nu avem voie să vindem aici. Eu am auzit că au ţipat la bătrân şi că l-au ameninţat că îi dau amendă. El s-a speriat şi i-a venit rău. E bătaie de joc aici. Noi am spus de nenumărate ori: vrem să plătim taxe, însă nu avem loc să intrăm în târg. Să ne facă loc şi intrăm cu cea mai mare plăcere. Nici nouă nu ne convine să vindem aici, în condiţiile astea, dar nu avem ce să facem. Nici nu putem să muncim ca proştii şi să nu vindem nimic. Organizarea este foarte proastă aici şi noi avem de suferit. De ce să ne dea amenzi dacă nu avem loc în târg?!“, a spus un alt comerciant de baloţi. „L-am văzut când a căzut din picioare. Dacă s-a ţipat la el, bătrân fiind, probabil s-a speriat foarte rău“, a declarat o femeie care vindea în aceeaşi zonă. Reprezentanţii IPJ Dolj spun că vânzătorii au fost doar sfătuiţi să nu mai vândă acolo ca să nu blocheze circulaţia. „Poliţiştii Secţiei 3 Bucovăţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că DN 55 este blocat pe sensul de mers dinspre Craiova spre Malu Mare pentru că există comercianţi care vând în afara târgului şi îngreunează circulaţia. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi i-au sfătuit pe cei care vindeau în afara târgului să intre în incinta acestuia. Cel mai probabil, bărbatul s-a speriat de o eventuală amendă şi i-a venit rău. Însă, poliţiştii nu au aplicat nicio sancţiune. Oamenii legii au fost cei care au chemat SMURD-ul, bărbatul a fost resuscitat şi medicii au reuşit să îl readucă la viaţă. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova şi se află sub tratament“, a declarat Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.
Administratorul târgului, Gheorghe Todea, îi contrazice total pe comercianţii care se plâng de condiţii. „Au loc în târg, dar nu vor să intre acolo. Râmân afară ca să nu plătească taxa de 5-10 lei, în funcţie de maşină. Ne încurcă tot timpul drumul de acces şi e aglomeraţie întotdeauna. Dacă le zicem să intre, fac scandal. Eu zic că e bine ca poliţia să vină şi să îi bage forțat în interiorul târgului. Condiţii sunt în târg, este totul betonat“, a declarat acesta.

Bătrânul, în stare foarte gravă

Chiar dacă bărbatul a fost readus la viaţă, medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea lui de sănătate, mai ales că are o vârstă înaintată. „Pacientul de 81 de ani are o patologie cardiovasculară veche, cu insuficienţă cardiacă, un infarct miocardic, dar şi diabet. Acesta a fost găsit de echipa SMURD în stop cardio-respirator. S-au făcut manevre de resuscitare, care au avut un rezultat pozitiv, iar bărbatul a fost transportat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Medicii au suspicionat un infarct miocardic pentru care s-a practicat tromboliza. Pacientul se află în stare foarte gravă şi a fost internat, în jurul orei 12.00, în Clinica ATI pentru cardiologie. Prognosticul este unul sever“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS