16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCasa de Pensii nu are toaletă pentru personal şi pentru public

Casa de Pensii nu are toaletă pentru personal şi pentru public

Se caută soluţii pentru amenajarea unei toalete la Casa de Pensii Gorj

Casa de Pensii Gorj nu deţine toaletă la unul din sedii, respectiv la o fostă centrală termică unde este depozitată arhiva. Este vorba de o situaţie unică la nivelul judeţului Gorj şi al ţării. Ioana Tălău, şefa Casei de Pensii Gorj, a declarat că s-a încercat aducerea unor toalete ecologice în parcarea din spatele clădirii, dar s-au opus vecinii din cartier. „Este o situaţie unică. Noi am făcut-o cunoscută la nivelul primăriei de câţiva ani. S-a încercat găsirea de soluţii. A fost propunerea cu acele toalete ecologice, însă nu s-a dorit din partea locatarilor din cartier, din blocurile învecinate. Probabil că vara este foarte greu cu o astfel de toaletă ecologică lângă bloc. Ar mai fi varianta amenajării unui spaţiu pentru toaletă în incinta clădiri, dar ar trebui racordată la apă“, a spus Ioana Tălău, directoarea executivă a Casei Judeţene de Pensii Gorj.
Aceasta a mai declarat că instituţia nu deţine nici un fel de spaţiu propriu. Se are în vedere amenajarea unui sediu într-o centrală termică a primăriei sau construirea unei toalete publice în zona Casei de Pensii. „Numai primăria poate interveni cu lucrări la spaţiul respectiv, pentru că noi nu suntem proprietari şi nu putem face nimic în spaţiul altui proprietar. Să vedem dacă anul viitor vor fi prevăzute fondurile necesare pentru construirea unui spaţiu adecvat“, a menţionat Ioana Tălău.
La rândul său, viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a precizat că nu pot fi montate în cartiere toalete publice ecologice. Se va opta pentru o investiţie la centrala termică, unde se află arhiva Casei de Pensii Gorj. „Nu suntem de acord cu astfel de toalete ecologice. Nu este decât o soluţie provizorie, pentru câteva zile, la care se apelează la evenimente de scurtă durată. În nici un caz nu o să apară toalete ecologice permanent în acea zonă. Nu este normal şi igienic să se întâmple aşa. Să vedem ce fonduri vor fi prevăzute la investiţii pe această zonă în bugetul pe anul viitor“, a spus Adrian Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS