27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRezultatele Sondajului Săptămânii

Rezultatele Sondajului Săptămânii

Craiovenii sunt CONTRA reducerii contribuției la Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%

Recentele modificări legislative au creat nemulțumiri și discuții în contradictoriu între reprezentanții guvernului și analiștii financiari sau cetățenii direct afectați de noile măsuri.
Peste 80% dintre cititorii care au participat la sondajul de pe site-ul www.gds.ro s-au exprimat împotriva reducerii contribuției la Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, în timp ce doar 20% din voturi au fost exprimate pro.
În ceea ce priveşte impactul sondajului pe pagina de Facebook a Gazetei de Sud, acesta a înregistrat peste 5.000 de vizualizări, dar și comentarii.
Cititorii au catalogat această modificare legislativă ca pe un furt din buzunarul cetăţenilor sau ca pe o lecţie prea dură pentru cei care au votat actuala putere.

PRO 20%

CONTRA 80%

Cititorii comentează:

„Este aceeaşi sumă la contribuţie, dar o să fie pensia mai mică. Pur şi simplu este un furt din Pilonul II – funcţional – pentru «randamentul» Pilonului I (care e de fapt zero)“.
Răzvan Mihăeanu

„Lăsaţi că este o lecţie dură pentru… ştim noi care votanţi! Am foarte mulţi cunoscuţi care au votat «preaslăviţii» şi «prea-pesediştii» şi au fonduri pentru pensie privată, iar acum îşi dau cu pumnii în cap“.
Simona Boicea

Tema noului sondaj, în numărul de mâine al Gazetei de Sud

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS