Acasă Local Dolj Rezultatele Sondajului Săptămânii

Rezultatele Sondajului Săptămânii

-

Craiovenii sunt CONTRA reducerii contribuției la Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%

Recentele modificări legislative au creat nemulțumiri și discuții în contradictoriu între reprezentanții guvernului și analiștii financiari sau cetățenii direct afectați de noile măsuri.
Peste 80% dintre cititorii care au participat la sondajul de pe site-ul www.gds.ro s-au exprimat împotriva reducerii contribuției la Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, în timp ce doar 20% din voturi au fost exprimate pro.
În ceea ce priveşte impactul sondajului pe pagina de Facebook a Gazetei de Sud, acesta a înregistrat peste 5.000 de vizualizări, dar și comentarii.
Cititorii au catalogat această modificare legislativă ca pe un furt din buzunarul cetăţenilor sau ca pe o lecţie prea dură pentru cei care au votat actuala putere.

PRO 20%

CONTRA 80%

Cititorii comentează:

„Este aceeaşi sumă la contribuţie, dar o să fie pensia mai mică. Pur şi simplu este un furt din Pilonul II – funcţional – pentru «randamentul» Pilonului I (care e de fapt zero)“.
Răzvan Mihăeanu

„Lăsaţi că este o lecţie dură pentru… ştim noi care votanţi! Am foarte mulţi cunoscuţi care au votat «preaslăviţii» şi «prea-pesediştii» şi au fonduri pentru pensie privată, iar acum îşi dau cu pumnii în cap“.
Simona Boicea

Tema noului sondaj, în numărul de mâine al Gazetei de Sud

 

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.