Acasă Local Gorj Primăria a alocat banii pentru a angajat o casă de avocatură în...

Primăria a alocat banii pentru a angajat o casă de avocatură în procesul cu ANAF

-

Primăria Târgu Jiu a alocat deja banii pentru avocaţi
Primăria Târgu Jiu a alocat deja banii pentru avocaţi

Autorităţile din Târgu Jiu au alocat deja fonduri pentru plata casei de avocatură care să reprezinte primăria în procesul cu ANAF, după cum a declarat recent viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu. Primăria Târgu Jiu a contestat un raport al ANAF din care reiese că bugetul municipalităţii a fost prejudiciat cu trei milioane de lei prin derularea defectuoasă a unui contract care viza împodobirea oraşului de sărbători. Contractul a fost încheiat în anul 2010. Consilierii locali au aprobat angajarea unei case de avocatură care să susţină în instanţă interesele primăriei. La rândul său, primarul Marcel Romanescu trebuie să facă demersurile necesare pentru angajarea unei case de avocatură, însă aşteaptă un aviz de legalitate din partea Prefecturii Gorj.

Prefectura nu ar zice nu

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că nu a fost emis, deocamdată, un punct de vedere la solicitarea primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pentru că mai sunt necesare documente lămuritoare din partea primăriei. Florescu a spus că Serviciului Legalitatea Actelor nu a identificat sursa de finanţare pentru serviciile de avovcatură şi a cerut acte suplimentare din partea Primăriei Târgu Jiu. După ce vor fi primite şi documentele respective, va fi emis şi un răspuns.Prefectul de Gorj este de părere că nu ar fi motive ca hotărârea Consiliului Local Târgu Jiu privind angajarea unei case de avocatură să nu primească avizul de legalitate. „Era o problemă de oportunitate, dar Consiliul Local a motivat oportunitatea. Nu cred că la legalitate ar fi probleme. Din punctul meu de vedere, se poate apela la astfel de servicii de asistenţă juridică, dar un răspuns va fi formulat numai de compartimentul de specialitate din Instituţia Prefectului. Acela va fi valabil, restul sunt opinii“, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.