7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a transmis estimarea evoluţiei termice şi a precipitaţiilor valabilă în intervalul 6 – 19 noiembrie. Estimările ANM sunt realizate pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă temperatura va fi, în general, în scădere. Media maximelor va fi de 13 – 14 grade la începutul intervalului, iar spre sfârșitul acestuia se va situa în jurul a 8 – 9 grade. Minimele termice vor fi între 4 și 7 grade, în prima săptămână, și între două și cinci grade Celsius, în cea de-a doua. În perioada 8 – 16 noiembrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată.

La munte, vremea va fi în răcire treptată. Temperaturile maxime vor scădea de la valori în jurul a 5 grade până spre două-trei grade Celsius, iar cele minime vor fi în general negative și vor coborî spre -3 până la -2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va mai ridicată în intervalul 8 – 16 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS