10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljREZULTATELE SONDAJULUI SĂPTĂMÂNII

REZULTATELE SONDAJULUI SĂPTĂMÂNII

Sunteți PRO sau CONTRA desființării asociațiilor de proprietari?

PRO (78%, 1.144 Voturi)
CONTRA (22%, 314 Voturi)

Asociațiile de proprietari aprind spiritele locatarilor. În sondajul săptămânii realizat de Gazeta de Sud, cititorii s-au declarat în favoarea desființării asociațiilor de proprietari și au sesizat o serie de nereguli, abuzuri și experiențe neplăcute pe care le-au avut cu asociațiile din care fac parte. Peste 1.100 de cititori ai site-ului www.gds.ro au votat pentru desființarea asociațiilor de proprietari, în timp ce doar 314 voturi au fost exprimate împotrivă. Subiectul a generat un val de reacții și pe pagina de facebook a Gazetei de Sud, unde a înregistrat peste 10.000 de vizualizări și zeci de comentarii. Și aici, oamenii și-au manifestat nemulțumirea față de activitatea asociațiilor de proprietari și au cerut redacției GdS să ancheteze neregulile grave din interiorul anumitor asociații.

„Aceste asociații de proprietari sunt niște grupuri de interese personale, care «legal» își umflă buzunarele proprii, sunt niște «executori» care deabia așteaptă să nu poți plăti câteva luni, pun penalități nejustificabile și te trezești în instanță cu executări. Nimeni nu le verifică și, de aceea, își fac calcule după bunul plac. Cu alte cuvinte sunt «excroci legali»“.
Andra Chirilă

„Hai să fim serioși! În loc să desființați asociațiile de proprietari, mai bine participați la ședințele lor și alegeți oameni cinstiți și capabili să vă reprezinte interesele. Aproape la toate ședințele importante, unde se decid președintele, administratorul și casierul, participă o minoritate, mai mereu aceiași cetățeni, care nu reprezintă nici măcar 10% din proprietari. Și cam tot timpul «gașca» asta are interese obscure“.
Cătălin Voi

„Se pot face asociații pe scară, există această posibilitate. Poți face contract cu o firmă de curățenie, costă între 5 și 10 lei, lunar, de apartament. Pentru celelalte utilități se fac contracte cu regiile sau firmele de distribuție, condiția este ca toți proprietarii să fie cu plata la zi. Asociațiile actuale sunt o păcăleală,un sac fără fund. Oamenii cinstiți și capabili nu se bagă cu capul în laț, își văd de treaba lor, este la fel ca în politică, vrei să faci ceva pentru comunitate ești rejectat de sistem“.
Hau Cristian

„Pro desființare. Doar încasează niște bani, pentru asta putem face și contracte individuale. Mie mi-au reprezentat așa de «bine» interesul, încât (deși) nu am avut datorii și am fost cu întreținerea la zi, luna trecută îmi apar 350 de lei la reparații. Când am întrebat de ce din 19 apartamente doar eu am reparații, mi s-a spus că, de fapt, este o datorie din 2004 și 13 ani nu au văzut-o, nu s-a afișat niciodată! Am înțeles că s-a mai întâmplat și la alte blocuri ale Asociației 5 Rovine, pe la câte un apartament sau două, în fiecare bloc. Poate nu se prindea nimeni de abuz și încasau banii“.
Florescu Lucia

„Asociațiile de proprietari, cele mai odioase forme de jaf din banii locatarilor. Peste 90% dintre aceste organizații folosesc în scop propriu banii locatarilor. Bine organizate și sub deviza «noi suntem asociație de persoane fizice», ignoră cu bună știință legile. Orice control efectuat la acestea nu este luat în considerare, pe acest motiv. Spre exemplu, deși legea spune că acestea trebuie să angajeze administrator cu atestat, în practică majoritatea lor au atestatul retras de primărie. Organizarea alegerilor este măsluită în cel mai grosolan mod. Nu se anunță data organizării, iar dacă în sala de ședințe apar locatari nedoriți, se recurge la tot felul de mijloace pentru a amâna alegerile. Orice reparație la bloc, făcută prin asociație, este supraevaluată, mare parte din bani merg în buzunarul administrației. Am întrebat un reprezentant de firmă care a montat un automat de închidere la ușă de ce este așa de scump, iar acesta mi-a spus că cei de la asociație au cerut să «umfle» prețul, iar banii să-i predea lor“.
Argus Stoienescu

„În cei șapte ani de când aparțin de Asociația 2 George Enescu, am văzut cât pentru o viață. Exemplu: și-au schimbat de șapte-opt ori sediul, de fiecare dată închiriind doar apartamente cu două camere, când majoritatea asociațiilor stau în uscătorii. Tot de șapte ani plătesc lună de lună pierderi de apă rece și caldă, în condițiile în care declar corect citirile. Semnalând aceste nereguli, răspunsul lor a fost «nu avem ce să le facem»“.
Florin Solomonescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS