24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrări cu încetinitorul pe strada Toporași

Lucrări cu încetinitorul pe strada Toporași

Strada Toporași a fost decopertată în urmă cu trei săptămâni, dar constructorii nu au mai revenit să toarne stratul de asfalt (FOTO: Claudiu Tudor)
Strada Toporași a fost decopertată în urmă cu trei săptămâni, dar constructorii nu au mai revenit să toarne stratul de asfalt (FOTO: Claudiu Tudor)

Un cititor GdS ne-a sesizat în legătură cu situația străzii Toporași din Craiova, care a fost decopertată în urmă cu trei săptămâni și lăsată așa de către constructori. Pe stradă se circulă cu dificultate din cauza gropilor și a resturilor rezultate în urma lucrărilor, însă autoritățile locale dau asigurări că în această săptămână se va turna noul strat de asfalt.

Pe strada Toporași se circula, săptămâna trecută, printre gropi și grămezi de resturi și materiale de construcții (FOTO: Claudiu Tudor)
Pe strada Toporași se circula, săptămâna trecută, printre gropi și grămezi de resturi și materiale de construcții (FOTO: Claudiu Tudor)

Firma care se ocupă de repararea străzilor, aleilor, parcărilor și trotuarelor din Craiova în baza acordului cadru semnat în octombrie 2014, în valoare de 135 de milioane de lei, a încetinit atât de mult ritmul lucrărilor încât unele artere din oraș, unde s-a răzuit asfaltul vechi, par abandonate. Asta pentru că angajații Delta ACM nu
și-au mai făcut apariția să termine ce au început, adică să toarne noul covor asfaltic. Pe străzile transformate în șantier se circulă cu dificultate, iar localnicii se întreabă dacă lucrările se vor termina până la urmă în acest an. Într-o astfel de situație se află strada Toporași din cartierul Craiovița Nouă, care a fost decopertată în urmă cu trei săptămâni și lăsată așa, după cum susține un cititor GdS. „Oare mai ajunge cineva să asfalteze strada Toporași? Au venit acum trei săptămâni și au răzuit asfaltul, au lăsat în urmă gropi și grămezi de moloz, dar nu s-a mai întors nimeni să toarne și asfaltul. Stăm cu strada plină de bălți și noroi de la ploile de zilele trecute, trotuarele au fost și ele distruse pentru a fi reabilitate, dar au rămas așa, de abia se poate intra în curte. Se circulă greu și cu mașina, e un dezastru“, este mesajul primit, de la respectivul cititor, care spune că locuiește chiar pe strada Toporași.

Pe strada Toporași se lucra, săptămâna trecută, la montarea bordurilor (FOTO: Claudiu Tudor)
Pe strada Toporași se lucra, săptămâna trecută, la montarea bordurilor (FOTO: Claudiu Tudor)

Șantierele de pe străzi, în prag de închidere

Artera respectivă are circa un kilometru, pornește de la intersecția bulevardului Titulescu cu Calea Severinului și face legătura cu bulevardul Tineretului. Joia trecută, pe strada Toporași, care era decopertată în totalitate, se circula destul de greu, și nu doar din cauza gropilor și bălților, ci și a grămezilor de materiale de construcții și resturi de pe urma lucrărilor lăsate de muncitori spre marginea drumului. E drept, fiecare grămadă era semnalizată cu balize, pentru a nu exista riscul producerii de accidente pe timpul nopții, dar șoferii tot erau nevoiți să facă slalom printre „obstacole“. De la jumătatea străzii, spre bulevardul Tineretului, o echipă de muncitori se ocupa cu montarea bordurilor. Aceștia susțineau că asfaltarea ar putea să înceapă și că se poate porni cu partea de drum unde s-au pus deja bordurile. Lucru confirmat și de autoritățile locale.
Reprezentanți ai Primăriei Craiova au dat asigurări că strada Toporași va fi asfaltată în curând, că lucrările ar putea începe chiar din această săptămână, în funcție și de vreme, și că încet, încet, șantierele de pe străzi se vor închide. „Pe strada Toporași s-a lucrat pe două tronsoane, iar cel mai probabil săptămâna viitoare, în funcție și de vreme, se va asfalta primul sector de drum, cel care pornește dinspre Calea Severinului. Având în vedere condițiile meteo schimbătoare, constructorii nu se mai întind cu lucrările, pentru că nu poți să ști și când se vor termina. Dacă se pun iar ploile, ca zilele trecute, nu se poate asfalta, așa că, încet, încet, urmează să se închidă toate aceste șantiere de pe străzi, iar lucrările să se reia la primăvară“, susțineau, joia trecută, reprezentanții municipalității. Aceștia au mai menționat că în afară de strada Toporași nu s-au mai decopertat și alte străzi din vecinătate, iar după ce lucrările de aici se vor finaliza nu se vor mai executa și alte asfaltări în zona respectivă. Pentru repararea străzilor din Craiova, primăria a plătit în primele nouă luni ale anului suma de 33.055.395 de lei, adică peste 7,3 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS