13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFrancezii de la Rostramo încep activitatea în luna decembrie

Francezii de la Rostramo încep activitatea în luna decembrie

Fabricile de componente auto îşi deschid filiale la Târgu Jiu,  încurajate şi de finalizarea DN 66 Târgu Jiu - Petroşani
Fabricile de componente auto îşi deschid filiale la Târgu Jiu, încurajate şi de finalizarea DN 66 Târgu Jiu – Petroşani

Firma care va investi într-o fabrică de componente auto la Rostramo Târgu Jiu îşi va începe activitatea în luna decembrie. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, a declarat că a luat legătura cu şefii companiei respective, care au anunţat că peste o lună şi jumătate vor finaliza amenajarea halelor şi va începe producţia de componente auto. Şeful CJ a mai spus că, în acelaşi timp, Primăria Târgu Jiu va prelua drumurile interioare din cadrul platformei industriale, prin dare în plată. Drumurile vor fi trecute în domeniul public şi astfel compania de electricitate va putea să monteze în centrul platformei industriale Rostramo o reţea de distribuţie a energiei electrice. În acest fel se vor putea face mult mai rapid branşamentele fabricilor la reţeaua de curent electric. Aceasta va fi una nouă şi nu vor mai fi folosite branşamentele vechi ale fostei fabrici de mobilă Rostramo.

Mai sunt disponibile 13 parcele pentru investitori

Preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a mai declarat că în total la Rostramo erau disponibile 18 parcele cu sau fără hale. Acestea totalizează 20 de hectare. Până în prezent, lichidatorul judiciar a vândut către investitori cinci parcele. Mai sunt disponibile alte 13 parcele, unde vor putea fi dezvoltate activităţi de producţie. Cosmin Popescu a precizat că a transmis o informare la Ministerul IMM-urilor în legătură cu terenul disponibil pentru investitori la Rostramo Târgu Jiu, la preţuri accesibile. Fosta fabrică de mobilă din Târgu Jiu a dat, de asemenea, faliment, şi a fost preluată de un lichidator. Firmele care au cumpărat până în prezent teren la Rostramo lucrează pentru industria de fabricare a componentelor auto. Există şi o societate care activează în domeniul prelucrării lemnului şi care a preluat o hală unde se aflau deja echipamente ale fostei fabrici de mobilă.

Recrutări şi pentru o fabrică de volane

Compania Moveos începe din această săptămână recrutările de personal pentru fabrica de componente auto de la Târgu Jiu. Reprezentanții societății s-au aflat săptămâna trecută în municipiu, unde autoritățile locale le-au oferit sprijin în vederea identificării unui spațiu în care să își deschidă activitatea de producție. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, susține că au fost identificate trei astfel de locații, urmând ca investitorul din Brașov să aleagă în care dintre ele va funcționa fabrica de componente auto. Mai mult decât atât, investitorul din Brașov a fost pus în legătură și cu reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj pentru recrutarea de personal. Interviurile cu cei interesați să lucreze la noua fabrică de componente auto ce va fi deschisă la Târgu Jiu vor avea loc în această săptămână, în zilele de joi şi vineri, între orele 12.00-18.00. Pe lângă investiția de la Târgu Jiu, firma brașoveană Moveos va deschide o fabrică de volane și la Rovinari, unde deja a început selecția de personal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS