5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestați după ce au prădat două parcuri auto

Arestați după ce au prădat două parcuri auto

În aprilie, polițiștii craioveni au blocat în trafic  un autoturism în care se aflau componente auto furate dintr-un centru de dezmembrări din Ișalnița
În aprilie, polițiștii craioveni au blocat în trafic un autoturism în care se aflau componente auto furate dintr-un centru de dezmembrări din Ișalnița

Judecătorii craioveni au dispus, vineri, arestarea preventivă și la domiciliu a cinci tineri din Piatra-Olt, acuzați că au jefuit un centru de dezmebrări auto din Ișalnița și un parc de mașini la mâna a doua din Craiova. Doi „parteneri“ ai inculpaților, opriți în aprilie cu focuri de armă de polițiștii craioveni, au fost deja condamnați.

Cercetările în acest dosar au fost începute de polițiștii craioveni în aprilie, după ce au prins doi tineri din Piatra-Olt care furaseră diverse bunuri de la un centru de dezmembrări auto din localitatea Ișalnița.
În acea noapte, oamenii legii au observat lângă centrul de dezmembrări auto un autoturism în care se aflau două persoane. Polițiștii i-au cerut șoferului să oprească motorul și să coboare din autoturism, moment în care acesta a demarat în trombă către Craiova, fără a se supune somațiilor. Ca să oprească șoferul figar, polițiștii au tras mai multe focuri de armă. „Pentru imobilizarea ocupanților autovehiculului, doi polițiști au făcut uz de armă, trăgând șapte cartușe în plan vertical cu armamentul din dotare. Întrucât, cei doi bărbați nu s-au conformat, polițiștii craioveni au procedat la urmărirea autoturismului, reușindu-se la scurt timp blocarea în trafic“, au precizat atunci reprezentanții IPJ Dolj.
Ulterior, cei doi bărbați au fost identificați ca fiind Cristinel Pompei, de 27 de ani, și Mihai Conea, de 28 de ani, ambii din Piatra-Olt. În mașina cu care se deplasau cei doi, polițiștii craioveni au descoperit diverse piese și componente auto, cu o valoare de aproximativ 20.000 de lei, pe care cei doi le furaseră din parcul de dezmembrări.
Cei doi inculpați au fost arestați preventiv pe 12 aprilie, iar o lună mai târziu au și fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Pe 2 octombrie, după ce și-au recunoscut faptele, Conea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, iar Pompei a primit o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare, tot cu executare. Instanța a mai dispus ca cei doi inculpați să rămână în continuare în arest. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de cei doi inculpați.

Percheziții în orașul Piatra-Olt

Polițiștii craioveni au continuat cercetările în acest dosar și au stabilit că cei doi inculpați arestați în aprilie au avut mai mulți complici. Astfel, oamenii legii au stabilit că, în noiembrie, anul trecut, suspecții au furat mai mulți acumulatori dintr-un parc auto de pe Centura de Nord a municipiului Craiova, prejudiciul fiind estimat tot la 20.000 de lei. În cursul zilei de joi, polițiștii craioveni, însoțiți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au descins la locuințele a cinci suspecți din Piatra-Olt, ocazie cu care aceștia au fost ridicați și aduși la Craiova pentru a fi audiați.
Este vorba de Laurențiu Mihai, de 33 de ani, și Florin Pompei, de 31 de ani, care sunt acuzați că au fost implicați în furtul de acumulatori auto. Ceilalți trei suspecți – Ion Mihai, de 18 ani, Florian Toma, de 22 de ani, și Mihai Mielu, de 18 ani – sunt suspectați că au fost implicați în furtul de componente auto, comis în aprilie. După ce au fost audați, cei cinci suspecți au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au propus arestarea preventivă a acestora. Instanța de judecată a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Ion Mihai, iar ceilalți patru inculpați au fost arestați la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS