Festivalul Castanelor de la Polovragi a atras sute de turişti
Festivalul Castanelor de la  Polovragi a atras sute de turişti
Festivalul Castanelor de la Polovragi a atras sute de turişti

Autoritățile locale de la Polovragi, în parteneriat cu pensiunile din zonă, au organizat la finalul săptămânii trecute prima ediţie a Festivalului Castanelor. La manifestare a participat și prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, care a transmis celor prezenți susținerea sa pentru astfel de evenimente care nu fac altceva decât să contribuie la promovarea și, de ce nu, dezvoltarea zonei ce dispune de un mare potențial turistic. „Este o manifestare binevenită la care am participat. Astfel de festivaluri în zone precum Polovragi nu fac altceva decât să crească potenţialul turistic prin creşterea ofertei de manifestări şi evenimente care pot să îi atragă pe turişti. Susţinem organizarea de acţiuni care să promoveze tradiţiile locale, chiar dacă este vorba de cele culinare“, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.
Şi la Tismana, a avut loc la finalul săptămânii trecute Festivalul Castanelor, ajuns însă la cea de-a cincea ediţie. Evenimentul de la Tismana, organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi autorităţile locale, este o parte a unui proiect amplu, care a vizat în ultimii ani reabilitarea şi conservarea pădurilor de castani din Tismana şi a altor specii protejate. Au fost reabilitate zeci de hectare de pădure de castan, cu ajutorul unei finanţări de la Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Japoneză.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.