9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu încercat să mituiască doi polițiști cu un telefon mobil și 131 de lei

Au încercat să mituiască doi polițiști cu un telefon mobil și 131 de lei

Doi tineri din localitatea doljeană Lipovu, unul fiind minor la data comiterii faptelor, au fost condamnați definitiv pentru dare de mită, respectiv conducere fără permis și dare de mită. Cei doi inculpați au fost acuzați că au încercat să mituiască doi polițiști craioveni pentru a nu întocmi un dosar penal pe numele minorului care fusese depistat conducând un autoturism.
Polițiștii doljeni au precizat că, în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2016, o echipă de agenţi din cadrul Secției 2 Craiova a oprit în trafic, pe strada Nicolae Romanescu, un autoturism la volanul căruia a fost identificat Ionț N., de 17 de ani, din comuna Lipovu. În autoturismul condus de minorul de 17 ani, pe scaunul dreapta-faţă, a fost identificat Marius Cioroianu, de 23 de ani, din aceeași localitate. Știind că minorul se va alege cu dosar penal pentru conducere fără permis, cei doi au încercat să mituiască polițiștii pentru a „uita“ de dosar. „Cele două persoane au fost conduse la sediul secției de poliție, iar pe timpul deplasării și în unitate au încercat să ofere, în mod explicit, celor doi poliţişti sume de bani pentru a nu întocmi dosar penal pe numele minorului de 17 ani. Cei doi polițiști au informat de îndată conducerea inspectoratului și au sesizat ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând cu întocmirea documentației specifice infracțiunii constatate“, au precizat poițiștii doljeni.
Între timp, echipă operativă, condusă de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a ajuns la sediul Secţiei 2 Craiova, unde cei doi tineri au fost prinși în flagrant în timp ce ofereau poliţiştilor suma de 131 de lei şi un telefon mobil. Ulterior, pe numele celor doi inculpați a fost întocmit un dosar penal pentru fapele comise, iar în ianuarie, anul acesta, au și fost trimiși în judecată.
La jumătatea lunii iunie, judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au găsit vinovați și condamnat pe inculpați pentru dare de mită, respectiv conducere fără permis și dare de mită. Cioroianu a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare și a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Lipovu. În schimb, față de minorul de 17 ani a fost dispusă măsura asistării zilnice pe o perioadă de cinci luni. De asemenea, instanța a dispus confiscarea sumei de 131 de lei, dar și a unui telefon mobil Nokia Lumia, ridicate în urma flagrantului. Sentința a fost atacată cu apel de inculpatul minor, iar marți, pe 3 septembrie, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea ca nefondată. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă, așa că cei doi inculpați rămân cu pedepsele stabilite în iunie de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS