14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn salvator are nevoie să fie salvat

Un salvator are nevoie să fie salvat

A îmbrăcat haina militară în urmă cu 26 de ani, iar în decursul întregii cariere pe care a desfăşurat-o în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj nu s-a dat în lături de la nimic. Şi-a apărat semenii, i-a protejat şi i-a ajutat. Astăzi, el are nevoie să fie salvat. O boală nemiloasă – limfom t periferic – îi macină trupul, iar remediul constă într-un medicament care se găseşte doar în Elveţia. Costurile depăşesc însă puterile unui om simplu. E vorba de suma de 60.000 de euro.

Daniel Zamfira are 48 de ani şi din anul 1991 a decis că vrea să lucreze în slujba semenilor săi. Este plutonier adjunct şef în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj, iar în cei 26 de ani de când lucrează în cadrul acestei instituţii nu i-a stat nimic în cale în misiunea pe care o avea: aceea de a-şi proteja semenii, de a-i ajuta, de a-i apăra. Astăzi, el este însă în postura în care are nevoie să fie ajutat şi salvat, după ce un diagnostic crud i-a schimbat complet întreaga viaţă. Cancer. Totul a început anul trecut prin noiembrie. Atunci i-a apărut o ganglion pe gât, cam de dimensiunea unei nuci. Ulterior a descoperit că are ganglionii umflaţi şi după ureche. „I-am recomandat să meargă imediat la medicul din unitate, iar când l-a văzut, acesta i-a dat două trimiteri, una la interne şi una la hematologie. Soţul meu a mers mai întâi cu trimiterea de la interne la Spitalul Militar. Aici au început investigaţiile, medicii îl suspectau de o tumoare pe gât, i-au introdus chiar şi o cameră să vadă dacă nu cumva are ceva pe interior. Nu era însă nimic. Analizele arătau că are o infecţie ca oricare alta şi, pentru că avea şi roşu în gât, i-au prescris tratament cu antibiotic şi câteva medicamente pentru gât. După cele şapte zile de antibiotic s-a trezit cu o guşă foarte mare la gât, ganglionii limfatici i s-au umflat foarte mult. S-a dus din nou la medicul unităţii, care i-a dat trimitere pentru infecţioase. Când s-a prezentat din nou la Spitalul Militar, avea ca un guler la baza gâtului. Medicul care l-a văzut l-a investigat şi l-a trimis a doua zi la doamna doctor Luminiţa Ocroteală de la Spitalul nr. 2. Aici i-au fost făcute analize mai amănunţite, a fost examinat şi la computerul tomograf şi a fost trimis apoi la chirurgie pentru a-i fi extirpat ganglionul umflat de pe gât şi să îi facă histopatologie, să vadă de ce natură este. Rezultatul a venit chiar în vinerea Crăciunului. Cancer“, a spus, cu lacrimi în ochi, Ramona Zamfira, soţia lui Daniel.

Posibilităţile terapeutice din România sunt epuizate pentru Daniel

Diagnosticul a căzut ca un trăsnet asupra membrilor familiei Zamfira, iar prima reacţie a fost aceea de negare. Au crezut că este o eroare în rezultatul analizelor şi că trebuie repetate. Din păcate, însă, altă confirmare avea să vină în numai două săptămâni, când s-a stabilit şi tipul de cancer: limfom t periferic. Din luna ianuarie a acestui an, Daniel Zamfira a început lupta cu boala. A început chimioterapia în Spitalul Fundeni din Capitală, sub îndrumarea şi supravegherea medicului Răzvan Stoia. Avea certitudinea că este pe mâinile unuia dintre cei mai buni medici, era optimist şi încrezător, dar problemele au apărut încă de la început: prima schemă de tratament nu a funcţionat. S-a încercat alta, însă şi aceasta avea să fie fără nici un rezultat. Ganglionii care îi invadaseră tot corpul nu dădeau înapoi. A treia încercare însă a început să dea roade. Ar fi trebuit să facă şase cure de citostatice, în urma cărora ar fi trebuit să ajungă la transplant de celule stem. Totul a fost bine până la a patra cură, după care i-au fost recoltate celulele stem în vederea unui eventual autotransplant. De atunci, însă, lucrurile au luat-o pe alt făgaş. „Ganglionii erau foarte umflaţi, a început chimioterapia, dar cura nu a mai funcţionat. Medicul ne-a spus că nu mai are rost să continuăm pentru că tratamentul nu mai dă rezultate. Atunci ni s-a spus că posibilităţile terapeutice în România sunt epuizate, iar singurul medicament care îl poate salva pe Dan se numeşte Folotyn. Acesta nu există în România. Noi am început să îl căutăm şi l-am găsit în Elveţia. El trebuie să facă şase doze de tratament a câte trei fiole. O singură fiolă costă 3.692 de franci elveţieni, adică 3.225 de euro. Dan are nevoie de 18 fiole. Întreaga sumă care ne trebuie ca să îl cumpărăm se ridică la aproape 60.000 de euro“, a mai spus soţia lui Daniel.

Cum îl putem ajuta pe Daniel Zamfira

60.000 de euro reprezintă o sumă care depăşeşte cu mult posibilităţile familiei Zamfira. Daniel este însă un om care a făcut mult bine în jur, iar prietenii şi colegii au promis că îl vor susţine. Banii strânşi de ei nu pot însă acoperi întreaga sumă, iar Daniel are nevoie de ajutorul nostru. Lupta lui cu boala este contracronometru întrucât fiecare zi care trece este în defavoarea sa. Daniel ar trebui să achiziţioneze până la mijlocul acestei luni medicamentul de care are nevoie, iar noi îl putem ajuta să redevină salvatorul şi protectorul multora dintre noi. Conturile în care se pot face donaţii pentru Daniel Zamfira sunt: RO04INGB0000999905278803 (pentru donaţii în lei) şi RO15INGB­0000999­90721 64­71 (pentru donaţii în euro). Fiecare donaţie îl poate ajuta pe Daniel să câştige lupta cu boala, fiecare donaţie poate fi mâna de ajutor pe care şi el a întins-o cândva oamenilor aflaţi în nevoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS