17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de metri pătraţi de spaţii comerciale la noul Stadion Municipal

Mii de metri pătraţi de spaţii comerciale la noul Stadion Municipal

În incinta noii arene de la Târgu Jiu vor fi disponibili peste 6.400 de metri pătraţi de spaţii. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a spus că, deocamdată, nu se pune problema administrării spaţiilor din incinta Stadionului Municipal. Este vorba de o suprafaţă totală de 6.400 de metri pătraţi. Jumătate vor fi în incinta stadionului şi diferenţa în afara arenei propriu-zise. Aurel Popescu a declarat că sunt persoane interesate să preia spaţii, însă discuţiile au fost amânate până la finalizarea investiţiei şi până când stadionul va fi predat autorităţilor locale. „Sunt în total 6.400 de metri pătraţi de spaţii. Acestea sunt împărţite în două categorii. Este vorba de 3.200 de spaţii reprezentând hotelul şi zonele adiacente şi 3.200 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Au venit şi vin diferite persoane şi se interesează de preluarea de spaţii, dar nu putem facem nimic până când nu va fi preluat stadionul de la constructor, respectiv de la Compania Naţională de Investiţii“, a declarat Aurel Popescu, vicele din Târgu Jiu.
Autorităţile locale au anunţat că în momentul de faţă constructorii noii arene din Târgu Jiu lucrează la partea de finisaje. Au avut loc discuţii între autorităţile locale şi cele centrale din Compania Naţională de Investiţii pentru alocarea de sume suplimentare pentru amenajarea exterioară a bazei sportive şi executarea branşamentelor necesare în vederea racordării la utilităţi. Preluarea apelor pluviale reprezintă, de asemenea, o problemă specială. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Aurel Popescu, apele pluviale trebuie transportate separat către râul Jiu, pentru a nu încărca sistemul de canalizare din zonă. Discuţiile au fost purtate cu şefii Companiei Naţionale de Investiţii pentru asigurarea unei finanţări.
Potrivit lui Aurel Popescu, în luna octombrie, cei doi constructori vor finaliza construcţia, urmând ca în perioada de iarnă să se treacă la întocmirea documentaţiilor privind predarea-primirea stadionului. Vor mai rămâne de executat lucrările care revin în sarcina autorităţilor locale. Este vorba de introducerea de utilităţi şi de amenajarea peisagistică. Din acest motiv, termenul privind finalizarea completă a investiţiei a fost amânat pentru anul viitor. „Constructorii au timp ca până la sosirea sezonului rece să finalizeze complet lucrarea şi apoi vor putea lucra la partea de documentaţii privind predarea-primirea stadionului. Vom putea şi noi să executăm partea noastră de lucrare, pe care ne-am asumat-o în cadrul acestui proiect privind modernizarea Stadionului Municipal din Târgu Jiu“, a mai spus Aurel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS