10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBorduri în calea șoferilor care trec peste spațiul verde

Borduri în calea șoferilor care trec peste spațiul verde

Au trecut ani buni de când au avut loc intervenții la linia de tramvai din Craiova, în zona bulevardului Calea Severinului. În perioada acelor lucrări, zona verde dintre cele două sensuri de mers de pe bulevardul Calea Severinului, de la Billa până la SIF Oltenia, a rămas din loc în loc fără borduri. Spațiul verde a fost refăcut la finalul lucrărilor, dar bucățile de bordură lipsă n-au fost puse la loc, ceea ce le-a dat posibilitatea unor șoferi „inventivi“ să-l folosească pe post de sens giratoriu. Astfel, de ceva vreme, spațiul verde de pe bulevardul Calea Severinului, de la intersecția cu strada Toporași și strada Maria Tănase, devenise loc de manevră pentru șoferii care treceau cu autoturismele de pe un sens de mers pe altul. De exemplu, unii dintre conducătorii auto care veneau dinspre Auchan și intenționau să schimbe sensul de mers nu mai înaintau în trafic până la semafoarele de la Billa, ci traversau zona verde, scurtând drumul. Se crea, în acest fel, un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, pentru tramvaiele aflate în circulație, și s-a distrus spațiul verde, unde, la un moment dat, fuseseră plantate și magnolii.
În cele din urmă, primăria a decis să pună borduri noi, pentru delimitarea spațiului verde dintre sensurile de mers, dar mai ales pentru a stopa trecerea neregulamentară de pe o parte pe alta a bulevardului. „Începând de azi (28.09.2017), am demarat, în zona bulevardului Calea Severinului, de la intersecția străzilor Toporași și Maria Tănase, lucrările de înlocuire a bordurilor care mărginesc spațiul verde situat pe mijlocul bulevardului. Aici lipseau borduri, ceea ce a dat posibilitatea unor conducători auto să traverseze cu mașinile spațiul verde, de pe un sens pe altul de mers. Prin urmare, vor fi montate borduri noi și spațiul verde refăcut“, a precizat un reprezentant al Serviciului Administrare și Întreținere Drumuri din cadrul Primăriei Craiova.
Reprezentanții RAT spun că au avut cu primăria discu­ții pe această temă. „Avem cunoștință despre aceste lucrări, pentru că am avut niște discuții cu reprezentanții primăriei. Pe noi nu ne afectează atâta timp cât circulația tramvaielor se desfășoară în bune condiții. Cât despre șoferii care trec peste liniile de tramvai și spațiul verde, vatmanii noștri sunt foarte vigilenți când se află în trafic“, a precizat Marcel Tănăsescu, director SC RAT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS