18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFosta Avicola a fost cumpărată de un investitor

Fosta Avicola a fost cumpărată de un investitor

Avicola a fost deţinută la un moment dat de un irakian  şi a funcţionat sub denumirea AVI Instant
Avicola a fost deţinută la un moment dat de un irakian şi a funcţionat sub denumirea AVI Instant

Firma Carmistin a achiziţionat halele fostului combinat de creştere a păsărilor, Avicola Târgu Jiu, care a funcţionat şi sub denumirea AVI Instant. Societatea a anunţat că va face investiţii majore şi va relansa activitatea unităţii de producţie. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că noua societate vrea să redeschidă combinatul în luna martie a anului viitor. Investiţia se ridică la peste 20 de milioane de euro şi va fi folosită infrastructura existentă. Cosmin Popescu a anunţat că investitorul şi-a propus să angajeze 700 de muncitori. Avicola a intrat în 2015 în lichidare şi era la un moment dat unul din principalii exportatori din judeţul Gorj. „Am discutat cu cei care au cumpărat Avicola şi vor să investească o sumă considerabilă. Într-o fază de vârf se va ajunge la peste 600 – 700 de persone. Este foarte important că lichidatorul nu a vândut pe bucăţi acest combinat. Putea să facă acest lucru, mai ales că este mult oţel acolo. S-a aşteptat şi iată că a apărut un cumpărător care continuă activitatea şi angajează şi persoanal. Un număr de muncitori considerabil pentru zona noastră. Îi mulţumesc lichidatorului că nu a vândut pe bucăţi Avicola, terenuri sau hale. Sper să fie un exemplu şi pentru ceilalţi lichidatori“, a menţionat Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Încep recrutările de personal

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a mai spus că noua Avicola va începe un proces de recrutare în perioada următoare. Vor funcţiona toate fermele şi abatorul existent. În prezent se lucrează la proiectul tehnic. Vor fi făcute ulterior demersuri pentru obţinerea avizelor necesare pentru modernizarea infrastructurii care deja există la fosta Avicola, dar care este învechită. „Este nevoie de ingineri, de muncitori calificaţi şi necalificaţi, de jurişti şi de economişti. Este o firmă mare şi va avea nevoie de personal pentru desfăşurarea activităţii. Municipiul Târgu Jiu avea o tradiţie în creşterea păsărilor cu acest combinat. Aveam şi combinatul de îngrăşare a porcilor, dar nu a avut o soartă bună“, a mai declarat Cosmin Popescu.

Platforma Rostramo va fi branşată complet la reţeaua electrică

Rostramo Târgu Jiu este altă zonă către care investitorii şi-au îndreptat atenţia. Platforma industrială Rostramo va fi branşată definitiv la reţeaua de alimentare cu energie electrică din zonă. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, ieri a avut loc o întâlnire cu toţi agenţii economici de la fosta fabrică de mobilă pentru a se pune la punct planul de acţiune comun pentru realizarea tuturor branşamentelor. Acest lucru se va face până la finalul lunii decembrie. De asemenea, Consiliul Local Târgu Jiu a adoptat o hotărâre prin care au fost preluate căile de acces pentru a putea fi asfaltate. În incinta Rostramo, municipalitatea va amenaja şi o parcare de mari dimensiuni. Transportul pu-blic are, totodată, o staţie în faţa fostei fabrici de mobilă din Târgu Jiu. Mai multe firme au achiziţionat hale în incinta firmei care a intrat în lichidare judiciară. Aici halele au fost vândute către firme diferite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS