Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu are un nou director medical. Este vorba de medicul psihiatru Diana Marcoci. Ultimul director medical, Vasile Stănculete, a demisionat din funcţie după două zile de la numire. Înaintea medicului ginecolog Vasile Stănculete demisionase din funcţia de director medical doctoriţa Marilena Davidescu, specialist ORL. Totul s-a întâmplat în decursul unei luni şi jumătate, în care conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost măcinată de conflicte. Motivul a fost legat de organizarea a patru concursuri pentru şefia secţiilor ORL, Pediatrie, Ginecologie şi Chirurgie II. Potrivit legii, directorul medical este cel care conduce comisiile de concurs pentru desemnarea şefilor de secţii. Interesant este că ultimii doi directori medicali aveau legătură cu secţiile unde lucrează şi cel mai probabil nu au dorit să se implice în organizarea concursurilor pentru postul de şef de secţie. Marilena Davidescu a fost chiar nevoită să demisioneze din funcţie pentru că era unul dintre candidaţii pentru şefia Secţiei ORL. Doctoriţa ar fi fost incompatibilă dacă nu ar fi demisionat, fiind şi preşedintele comisiei de examen, şi candidat.

Liber la concursuri

După numirea directorului medical, conducerea Spitalului Județean de Urgență va trece la organizarea concursurilor de medic-șef la Secțiile ORL, Pediatrie, Ginecologie şi Chirurgie II. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a precizat că de acum încolo pot fi reluate concursurile pentru şefii de secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „Doamna Marcoci este director medical şi următoarea perioadă o să facem demersurile necesare pentru ocuparea prin concurs a postului de director medical. Momentan, doamna Marcoci este cea care exercită funcţia de director medical până la reorganizarea concursului. Acum avem întrunite condiţiile pentru organizarea concursurilor. Conform Legii sănătăţii, directorul medical este şeful de comisie, o să aprobăm comisiile de concurs în şedinţă de consiliu judeţean şi vom publica anunţurile în reviste de specialitate“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.