12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProgramări on-line la Serviciul de Înmatriculări

Programări on-line la Serviciul de Înmatriculări

Reprezentanții Serviciului de Înmatriculări spun că programările on-line se pot face la adresa www.permise-inmatricularidolj.ro.
Reprezentanții Serviciului de Înmatriculări spun că programările on-line se pot face la adresa www.permise-inmatricularidolj.ro.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Dolj a anunțat că, începând cu data de 1 februarie, pune la dispoziție o pagină de internet unde se vor pot face programări online pentru efectuarea de înmatriculări şi transcrieri de autovehicule.
„Din data de 1 februarie, Serviciul vă pune la dispoziţie un site unde se pot face programări on-line pentru efectuarea de înmatriculări şi transcrieri de vehicule. Astfel, prin introducerea site-ului www.permise-inmatricularidolj.ro, vă punem la dispoziţie un instrument modern de rezervare on-line a serviciilor pe linie de înmatriculări/transcrieri autovehicule, cu posibilitatea alegerii datei în care solicitantul se poate prezenta în vederea depunerii documentelor“, au explicat reprezentanții Serviciului de Înmatriculări.
Astfel, în urma verificării disponibilităţii la data solicitată, softul va emite primul interval de timp disponibil, care este de șapte minute, considerat suficient pentru rezolvarea unui set de documente. Programarea este gratuită şi netransmisibilă, iar solicitantul este sfătuit ca, înainte de completarea programării, să se asigure că deţine toate actele necesare depunerii cererii. Informații despre documentele necesare se găsesc atât în lista de documente afişate la sediul SPCRPCÎV Dolj de pe strada Amaradia, cât și pe pagina de internet www.prefecturadj.ro.
Data de 1 februarie nu a fost aleasă întâmplător pentru lansarea www.permise-inmatricularidolj.ro. Tot de la 1 februarie va fi eliminat timbrul de mediu pentru autovehicule, iar numărul solicitărilor de înmatriculări ar putea crește de două-trei ori, după cum estimează reprezentanții Serviciului de Înmatriculări. „Prognozăm creșterea numărului de solicitări pentru înmatricularea vehiculelor din partea persoanelor care au așteptat eliminarea timbrului de mediu. Dacă până acum primeam 80-100 de astfel de cereri pe zi, după 1 februarie se așteaptă ca acest număr să se dubleze, chiar tripleze“, au mai precizat funcționarii SPCRPCÎV Dolj.
Pentru început, la sediul Serviciului de Înmatriculări va fi deschis un singur ghișeu pentru preluarea programărilor on-line, iar dacă numărul acestor solicitări va crește va fi deschis și al doilea ghișeu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS