3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru frații acuzați de crima din Craiovița Nouă

Arest prelungit pentru frații acuzați de crima din Craiovița Nouă

Procurorii doljeni au reținut că Ionuț Fieraru a fost înjunghiat mortal în urma unui conflict izbucnit în apropierea Poştei din Craioviţa Nouă (Foto: arhiva GdS)
Procurorii doljeni au reținut că Ionuț Fieraru a fost înjunghiat mortal în urma unui conflict izbucnit în apropierea Poştei din Craioviţa Nouă (Foto: arhiva GdS)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut și obținut, ieri, prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise pe numele fraților Luigi și Gabriel Teodorescu, acuzați de uciderea craioveanului Ionuţ Fieraru, de 20 de ani.
În referatul prin care au solicitat arestarea preventivă a fraților Teodorescu, anchetatorii au reţinut că, în dimineața de 6 decembrie, în jurul orei 2.00, „în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi (20 de ani) şi Fieraru Ionuţ (20 de ani), Teodorescu Gabriel (23 de ani) l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară (gât – n.r.), cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul“.
După ce a fost înjunghiat, Fieraru a mai mers câteva zeci de metri, apoi s-a prăbușit pe asfalt, pe bulevardul Tineretului, peste drum de hipermarketul Kaufland. La fața locului a fost solicitată o ambulanță SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tânărului de 20 de ani.
Imediat după comiterea faptei, frații Teodorescu au fugit, fiind prinși de polițiști în seara zilei de 6 decembrie. O zi mai târziu, la solicitarea procurorilor, Tribunalul Dolj a emis pe numele celor doi inculpați mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Dacă Gabriel Teodorescu este acuzat de comiterea infracțiunii de omor, față de Luigi Teodorescu, care l-a împiedicat pe Ionuț Fieraru să fugă și l-a ajutat pe fratele său să se ascundă, s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la omor.
Ulterior, pe 27 decembrie, procurorii doljeni au cerut instanței de judecată prelungirea mandatelor emise pe numele celor doi inculpați, iar ieri, Tribunalul Dolj a hotărât ca frații Teodorescu să rămână în arestul IPJ Dolj.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS