18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOpt persoane rănite într-un accident la Mârşani

Opt persoane rănite într-un accident la Mârşani

Şoferul vinovat conducea un VW Passat cu numere de Bulgaria (Foto: GdS)
Şoferul vinovat conducea un VW Passat cu numere de Bulgaria (Foto: GdS)

Opt oameni, printre care un copil şi o femeie, au ajuns la spital ieri, în urma unui accident rutier care a avut loc pe DJ 604A, în apropiere de comuna doljeană Mârşani. Viteza şi poleiul de pe stradă au făcut ca şoferul unui VW Passat, înmatriculat în Bulgaria, care se deplasa către Craiova, să piardă controlul direcției de mers. Acesta a pătruns pe contrasens și a lovit un VW Golf care venea din sens opus şi se deplasa spre Mârşani. În urma impactului, opt persoane au fost rănite şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. La faţa locului s-au deplasat trei ambulanţe SMURD şi alte trei de la Serviciul de Ambulanţă Dolj. De asemenea, la locul accidentului au venit mai multe rude ale persoanelor rănite. Toţi cei opt răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. „Trei dintre victime, printre care un copil de 14 ani, se află în stare gravă şi au fost duși la secţia Resuscitare. De asemenea, alţi patru oameni au răni mai uşoare şi primesc îngrijiri în secţia de Traumatologie. O altă persoană, rănită uşor, se află la monitorizare. Cu toţii sunt conştienţi şi stabili hemodinamic şi respirator. În funcţie de rezultatul investigaţiilor se va stabili tratamentul pe care îl vor primi“, a declarat Cristina

Maşina care circula regulamentar a fost lovită frontal (Foto: GdS)
Maşina care circula regulamentar a fost lovită frontal (Foto: GdS)

Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
Şoferul vinovat pentru producerea accidentului este Robert Dobrin, de 41 de ani, din Amărăştii de Jos. Atât acesta, cât şi şoferul Golfului, Cristian Baciu, au fost testaţi cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. „Din primele cercetări se pare că șoferul unui VW Passat înmatriculat în Bulgaria, care venea către Craiova, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul direcției de mers și a lovit un VW Glolf care venea din sens opus. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a prosdus acest accident rutier“, a declarat Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Toate cele opt victime au fost transportate la SCJU Craiova (Foto: GdS)
Toate cele opt victime au fost transportate la SCJU Craiova (Foto: GdS)

Un accident mortal, a doua zi de Crăciun

Un alt accident de circulaţie s-a produs luni, în comuna doljeană Dioşti. Şoferul, Giuseppe Catalano, de 49 de ani, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, a dat cu maşina peste un bărbat de 46 de ani, care era căzut pe partea carosabilă, pe DN 6, în satul Radomir. Până în acest moment nu s-au descoperit cauzele pentru care Paul Petcu căzuse pe stradă. Poliţiştii au stabilit că şoferul nu consumase alcool în momentul în care a avut loc accidentul. Polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS